(VIDEO) RUSKI HULIGANI POSLALI UPOZORENJE SVIMA KOJI DOLAZE NA SP: ‘Imamo samo jedno pravilo – nemoj ubiti čovjeka’!

Rusi su huliganstvo shvatili kao sport, štoviše, to im je i više od kakvog pukog hobija. Po cijele dane treniraju u teretanama, vježbaju borilačke vještine, organiziraju tučnjave u urbanim područjima i po šumama.

Ruski huligani obilježili su proteklo Europsko prvenstvo u Francuskoj, scene iz Marseillea obišle su svijet. Engleski navijači teško su stradali na ulicama najveće francuske luke, 200-tinjak ruskih huligana sijalo je strah među tisućama engleskih pobornika, a svijet je ostao zapanjen njihovom krvoločnošću i organiziranošću.

Mediji su se brzo raspisali o tome kako ruski huligani više izgledaju kao neka specijalna postrojba, nego kao šačica polupijanih navijača željnih krvave zabave. Stoga su se novinari BBC-a odlučili detaljnije pozabaviti tim problemom pa su snimili dokumentarac s vođama ruskih huligana koji prijete svima koji će sljedeće godine doći na SP.

Ono što su dokumentirali zaista je sablasno. Naime, Rusi su huliganstvo shvatili kao sport, štoviše, to im je i više od kakvog pukog hobija. Po cijele dane treniraju u teretanama, vježbaju borilačke vještine, organiziraju tučnjave u urbanim područjima i po šumama.

“Ako želite bit dobar ratnik na polju, morate neko vrijeme i provesti na polju. Netko skuplja markice, neko voli planinariti, netko skuplja automobile, a mi se tučemo. Ne vidim ništa loše u tome. Nitko nikoga ne sili na ovo. Mislim da je bolje raditi ovo nego pušiti, drogirati se ili piti”, kazao je očito ‘zapovjednik’ ruske huliganske ‘postrojbe’. Novinar tvrdi kako su huligani trenutno u procesu regrutiranja novih članova koji moraju proći rigorozne fizičke pripreme, a onda i proći inicijaciju, što znači da moraju sudjelovati u “šumskoj bitki” protiv suparničke skupine u kojoj nema pravila. Inače, po šumama se bore jer ih tamo policija ne može naći, a te se borbe često pojavljuju na društvenim mrežama po raznim grupama u kojima se skupljaju huligani i dijele svoja iskustva.

No, jedno pravilo doista ledi krv u žilama, a očito će se primijenjivati i na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. “Imamo samo jedno pravilo – nemoj ubiti čovjeka! Možeš ga tući dok je još priseban, dapače čak i ako je na podu. Znate ono pravilo ‘ne udaraj čovjeka ako je na podu’, e pa mi imamo pravilo – udaraj dok ne može ustati”, kazao je kroz smijeh ruski huligan.



Drugi je pak dao par savjeta kako izbjeći tučnjavu. “Ako hodaš po cesti sam ili s prijateljem, možda se izvučeš, ali ako vas je u grupi više i još ste glasni, e onda nemate nikakve šanse da ne dobijete batina”, poručio je huligan, a inače ova skupina je navijačka skupina Rostova.

Poruka je jasna – Rusi spremaju huliganski rat sa cijelim svijetom!

https://www.youtube.com/watch?v=H-i1hxyxTHw

Facebook Comments

Loading...
DIJELI