(VIDEO) SLAVLJE U MOSTARU Baka Slišković sa Zrinjskim u presudnoj utakmici svladao s 3-0 Slobodu – naslov prvaka bio je osiguran!

Stojan Lasic/VLM/PIXSELL

Ovo je Zrinjskom treći naslov u posljednje četiri godine i peta ukupno. Plemići su Premijer ligu osvajali 2005., 2009., 2014., 2016. i 2017. godine. Zrinjski će u narednoj sezoni nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Željezničar, Sarajevo i pobjednik Kupa BiH Široki Brijeg u kvalifikacijama za Evropsku ligu

Nogometaši mostarskog Zrinjskog pobijedili su Slobodu s 3-0 u 10. kolu Lige za prvaka, te su odbranili naslov najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Zrinjski u prethodnom kolu slavio protiv Radnika s 2-1 u Bijeljini, a Željezničar poražen od Sarajeva na Koševo ukazala se velika šansa koju mostarski klub nije propustio.

Od prve minute nogometaši Zrinjskog su igrali nadahnuto, a povelisu već u 11. minuti kada je Bilbija na ubačaj Filipovića matirao Muminovića. Nakon brojnih juriša u 42. minuti Bilbija postigao drugi pogodak. U 59. minuti Jasmin Mešanović zabio je prekrasan pogodak i tako je ovjerio slavlje Mostaraca.
Ovo je Zrinjskom treći naslov u posljednje četiri godine i peta ukupno. Plemići su Premijer ligu osvajali 2005., 2009., 2014., 2016. i 2017. godine. Zrinjski će u narednoj sezoni nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Željezničar, Sarajevo i pobjednik Kupa BiH Široki Brijeg u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

https://www.youtube.com/watch?v=k3k8AgoB3Ok

Facebook Comments

Loading...
DIJELI