(VIDEO) Spektakl: Juventus protiv Intera pet minuta prije kraja gubio 1-2 i onda napravio preokret kakav se rijetko viđa

screenshot

Bio je to fantastičan susret u kojem je Juventus imao 1-0 i igrača više, Inter je potom okrenuo rezultat u svoju korist, da bi Juve u posljednjih pet minuta susreta zabio dva gola za važnu pobjedu koja ga ostavlja na vrhu Serie A

U derbiju 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na gostovanju u Milanu pobijedio Inter 3-2 postigavši dva gola u posljednjih pet minuta utakmice.

Bio je to fantastičan susret u kojem je Juventus imao 1-0 i igrača više, Inter je potom okrenuo rezultat u svoju korist, da bi Juve u posljednjih pet minuta susreta zabio dva gola za važnu pobjedu koja ga ostavlja na vrhu Serie A.

Za oba sastava su bodovi bili iznimno važni. Juventus se bori s Napolijem za naslov prvaka, a Inter s rimskim klubovima Romom i Lazijem za Ligu prvaka.

Juve je poveo u 13. minuti lijepim golom Douglasa Coste, a kada je pet minuta kasnije domaćin ostao s igračem manje činio se kako će torinska ‘Stara dama’ osvojiti možda i ključne bodove u borbi za ‘scudetto’. Isključen je Matias Vecino zbog grubog prekršaja nad našim Mandžukićem. Urugvajski veznjak je brutalno nagazio hrvatskog napadača i zasluženo je ‘pocrvenio’.

Umjesto da s igračem više krene po drugi gol i tako riješi pitanje pobjednika, Juve se odlučio braniti i kazna je stigla u nastavku. Inter je izjednačio u 52. minuti golom Maura Icardija kojem je to bio 27. gol ove sezone. Joao Cancelo je sjajno ubacio, a Icardi zabio glavom za 1-1. Do potpunog preokreta došlo je u 65. minuti, a najzaslužniji za pogodak Intera bio je Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac je sjajno probio po krilu, slomio Cuardada i potom uputio oštru loptu koju je Andrea Barzagli nespretno zabio u vlastitu mrežu.



Juve je umalo izjednačio u 74. minuti nakon što je Dybala sjajno pucao iz slobodnog udarca, ali je Handanovič još bolje obranio. U 84. minuti niti sjajni Handanovič nije mogao ništa, a izjednačenje Juventusu je donio Cuardado. Samo dvije minute kasnije Juventus je stigao i do trećeg gola, a junak je postao do tada nevidljivi Gonzalo Higuain.

Perišić i Brozović su odigrali cijeli susret za Inter, dok je Mandžukić za Juve igrao do 66. minute.

U ranije odigranom susretu Roma je rutinski stigla do pobjede protiv Chieva sa 4-1. Golove za ‘vučicu’ zabili su Schick (9), Džeko (40, 67) i El Shaarawy (65), dok je strijelac za goste bio Inglese (88). Roma je od 56. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Juan Jesus.

Juventus vodi na ljestvici sa 88 bodova, Napoli na drugom mjestu ima četiri boda manje, a u nedjelju gostuje u Firenzi kod Fiorentine. Roma na trećem mjestu ima 70 bodova, Lazio je četvrti sa 67 bodova i utakmicom manje, a Inter je ostao na petom mjestu sa 66 bodova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI