(VIDEO) TOTALNI DEBAKL ĐOKOVIĆA: Thiem doslovce razoružao Novaka, srušio ga s drugog mjesta i ponizio u zadnjem setu

Sedmi tenisač svijeta plasirao se u polufinale Grand slama nakon što je u četvrtzavršnici rasturio branitelja naslova, Srbina, Novaka Đokovića sa 7:6, 6:3, 6:0.

Austrijski tenisač i velikana nada ‘bijelog sporta’ Dominic Thiem (23), kreirao je veliko iznenađenje na Roland Garrosu. Sedmi tenisač svijeta plasirao se u polufinale Grand slama nakon što je u četvrtzavršnici rasturio branitelja naslova, Srbina, Novaka Đokovića sa 7:6, 6:3, 6:0.

Srpski tenisač je nakon sedam godina ostao bez polufinala Roland Garrosa, a u ponedjeljak, na novoj ATP ljestvici, izgubit će i drugo mjesto koje će preuzeti Rafael Nadal.

U prvom setu Đoković je bio dominantan i preuzeo je inicijativu, ali Thiem ga je uspio stići kod zaostatka 2:4 i spasio je dvije set lopte kod rezultata 4:5. Na kraju je nakon iscrpnog nadmetanja slavio Thiem koji je bio koncentrirajini u tie-breaku.

No, Austrijanac je nastavio u istom ritmu i u drugom setu. Đoković kreće s pasivnom igrom i tu je Thiem dobro vidio priliku i iskoristio ju za uvjerljivih 6:3. No, pravi uragan dogodio se u trećem setu koji je trajao svega 20 minuta. Thiem je ekspresno nanizao šest gemova i totalno ponizio srpskog tenisača.

Ovo je prva pobjeda Austrijanca nad Đokovićem u šest dosadašnjih susreta, a u polufinalu ga čeka Nadal kojeg je u šest ogleda svladao dva puta, ali Thiem je jedini koji ga je ove godine pobijedio na zemlji.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI