(VIDEO) Valencia ipak nije bila problem za Barcelonu, Coutinho i Rakitić su bili osigurači

screenshot

Barcelona će igrati u petom uzastopnom finalu, a posljednji put su poraženi 2014. kad ih je u finalu nadigrao Real Madrid (2-1)

Nogometaši Barcelone svladali su četvrtak navečer Valenciju na Mestalli sa 2-0 (0-0) te s ukupnih 3-0 izborili mjesto u finalu španjolskog Kupa kralja, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je strijelac drugog pogotka kojim je zapečatio prolaz svoje momčadi u borbu za još jedan trofej.

Urugvajac Luis Suarez bio je asistent kod oba Barcelonina pogotka u uzvratnoj polufinalnoj utakmici. Prvo je u 49. minuti prošao lijevom stranom i idealno poslužio Philippea Coutinha, koji je ušao u drugom poluvremenu, a novopridošli igrač u svlačionicu Katalonaca smireno je sa desne strane pogodio suprotni kut Valencijinih vrata.

U 82. minuti Suarez je osjetio nesigurnost kod obrambenih igrača domaće momčadi, ukrao im loptu na 30-ak metara od gola i nesebično poslužio Ivana Rakitića koji je ostao sam u sredini. Rakitić je mirno primio loptu i s ruba kaznenog prostora precizno pogodio donji desni kut Valencijina gola za konačnih 2-0.

Barcelona će za 30. trijumf u ovom natjecanju boriti protiv Seville, koja je u polufinalu izbacila Leganes s ukupnih 3-1. Finalna utakmica bit će odigrana 21. travnja. Grad koji će biti domaćin finala, kao i stadion na kojem će utakmica biti odigrana, još uvijek nisu određeni.

Barceloni će to biti 40. finale, dok će Sevilla tražiti put prema svom šestom trijumfu u devetom finalu. Andalužani su posljednji put osvojili ovaj trofej 2010. godine, kad su u finalu odigranom na Camp Nou nadigrali madridski Atletico, dok su prije dvije godine u finalu poraženi baš od Barcelone (2-0) u dvoboju odigranom na stadionu Vicente Calderon u Madridu.



Barcelona će igrati u petom uzastopnom finalu, a posljednji put su poraženi 2014. kad ih je u finalu nadigrao Real Madrid (2-1).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI