VIJEST KOJA ZVUČI KAO SENZACIJA: Hrvat mijenja Jose Mourinha na klupi Tottenhama?! Englezi su dosta uporni

Foto: Profimedia

Otkazom u Tottenhamu Jose Mourinho završio je svoju eru u sjevernom Londonu. Spursi su u potrazi za novim trenerom koji bi ih trebao voditi u novoj sezoni.

Kandidat je i Hrvat Terzić

Jedan od kandidata je Edin Terzić, sadašnji trener Borussije Dortmund, Hrvat s njemačkim državljanstvom.

Bild piše da im je upravo Edin Terzić jedno od boljih rješenja. “On je mlad, elokventan, emotivan, govori engleski vrhunski i poznaje Premier ligu odlično još iz dana kad je bio u West Hamu“, stoji u tekstu Bilda.

Sjajni rezultati za privremeno rješenje

Nakon otkaza Favreu Borussia je posegnula za Terzićem kao zamjenom na klupi i to se pokazalo jako dobrim potezom. Terzić je s Borusijom ove sezone izborio četvrtfinale Lige prvaka te osvojio njemački kup pobjedom protiv RB Leipziga.  Fantastičan rezultat za privremeno rješenje kako su u Borussiji najavili. No Terzić je napravio i više od očekivanog.

A posebno je zanimljivo da se Terzić trebao iduće sezone vratiti na mjesto pomoćnika jer je Borussia mjesto prvog trenera ponudila Marcu Reusu,  koji je pristao preuzeti momčad. O svemu je nedavno govorio i sportski direktor Dortmunda Michael Zorc.

“Naša je želja da Edin ostane dio naše momčadi. Ako on ima neke drugačije želje, možemo sjesti i kao ljudi se dogovoriti“, rekao je u jednom intervjuu Zorc.

Terzić je bio i pomoćnik Slavena Bilića tijekom Eura 2012., kada je za tadašnjeg izbornika Vatrenih izradio analizu protivnika prije utakmice s Irskom, koju je Hrvatska dobila 3:1. Bilića je pratio kao pomoćnik ukupno četiri godine,  po dvije u Bešiktašu i West Hamu.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI