VRSALJKO OTKRIO ŠOKANTNU ČINJENICU: Živjeli smo u 20 kvadrata

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon 379 dana izbivanja na nogometne se terene vratio Šime Vrsaljko i odmah je pokazao da će mu trebati jako malo vremena za postizanje vrhunske forme. Ponajboljeg napadača svijeta Senegalca Sadio Manea je pospremio u džep ali je dugotrajno izbivanje postalo evidentno pred kraj utakmice kada kondicijski više nije mogao pratiti brutalan ritam koji je nametnuo njegov Atletico Madrid.

Vrsaljko je za Novu TV je komentirao neke nove igrače u kadru Zlatka Dalića, prije svih Brunu Petkovića i Nikolu Vlašića.

“Svježa je krv uvijek dobrodošla, s njima smo dobili agresivnost, mladost, svježinu. Bruno i ja živjeli smo zajedno dok je on imao 14 godina, a ja 16 u 20 kvadrata. Čudo mi je što prije nije dosegao ovu razinu. Daje nam dimenziju više. A Nikola, poznavajući obitelj, veliki je radnik”, rekao je.

Tvrdi da će biti spreman za Europsko prvenstvo.

“To je nešto posebno, više od sporta, što ja obožavam. Sigurno ću spreman dočekati EP i pomoći suigračima da napravimo bitan rezultat na Euru. Mi to možemo.”



Govorio je zatim o utakmici protiv Liverpoola i pobjedi 1:0.

“Stvarno imaju fenomenalnu sezonu, kvalitetna su momčad taktički, ali svi koji igraju protiv nas znaju da su to teške utakmice i da smo jako naporni. Tamo neće biti lako, ali mi smo spremni”, rekao je pa se osvrnuo na šalu da je u džep strpao Sadija Manea, jednog od najboljih nogometaša svijeta.

“Došlo je to do mene, simpatično je, ali ja sam profesionalac. Svaku utakmicu dajem maksimum, bilo to u prvenstvu ili Ligi prvaka. Nije bitno protiv koga igram i želim svakog suparnika pospremiti u džep.”

Na Euru Hrvatska igra protiv Engleske i Češke, dok bi treći protivnik mogla biti Srbija.

“Zašto izbjegavati? Nije loše odmah osjetiti vatru u grupi, ja sam za. Neka budu teške utakmice, napete, da svi navijaju i uživaju”, rekao je pa se prisjetio dočeka 2018.

“Neću reći da se često sjetim tog dočeka jer onda se 2-3 minute dobro osjećam pa me uhvati tuga zašto nije tako i dalje. Ostaje u meni taj osjećaj, teško ga je riječima objasniti. Ovako se mjesečno dva puta sjetim. Volio bih da se ponovi, Hrvatska je svima u srcu, ispred svih.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI