VUKOVAR SE OKOMIO NA ŠUKERA: ‘Potpora predsjedniku HNS-a je protuzakonita’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Smatraju da nije moguće da je Šuker dobio podršku od njihovog Županijskog saveza

Prašina oko izbora u Hrvatskom nogometnom savezu tek se prividno slegla, ali čini se da previranja ponovo isplivavaju na površinu. Naime, Šuker je po broju glasova županijskih saveza debelo potukao Šimića i jedini je kandidat za predsjednika HNS-a. Ipak, izgleda da nije baš sve bilo po pravililma, a to je naglasio i klub Mitnica iz Vukovara koji je objavio sljedeće piopćenje:

Dana 6. prosinca je održana lakrdija od sjednice skupštine Županijskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a na kojoj se trebalo odlučiti tko će iz naše županije sjediti u Izvršnom odboru HNS-a i tko će biti zastupnik na izbornoj skupštini HNS-a.

Nakon što je izaslanik vrhovnog predsjednika Davora Šukera Zorislav Srebrić ‘pozdravio’ goste te održao epski govor o liku i djelu najvećeg golgetera ili Brenda prešlo se na radni dio sjednice. Odmah na početku predsjednik NS Vukovar zatražio je riječ te rekao da skupština nema kvorum te da se na skupštini, a kako i piše u statutu članak 36, ne može glasovati putem punomoći već samo osobno na skupštini, te je zaključio da bi takav način glasovanja bio protivan i zakonu i nije sukladan statutu. Gospoda iz Vinkovačkog NS-a koja čine i većinu u Županijskom savezu odbili su primjedbe našeg središta te inzistirali da se može glasovati putem punomoći, koja im osigurava kvorum i većinu u skupštini.

Nakon toga predstavnici klubova iz Nogometnog središta Vukovar napustili su skupštinu, osim HNK Radničkog, NK Croatie, i Nk Vuteks Sloge, te moram napomenuti kako je NS Vukovar, većina klubova bila protiv potpore Davoru Šukeru za novi mandat.

NS Vukovar pred ministarstvom uprave pokrenut će upravni postupak jer sve odluke koje su jučer donešene su nevaljane i protivzakonite pa tako i sama potpora i izbor predsjednika HNS-a”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI