WILDER V FURY II: Borba koja se čeka od 2018. – Fury je svjestan da mora nokautirati Wildera

Screenshot

Britanac Tyson Fury kaže da nikada neće dobiti odluku sudaca u svom revanšu s Deontayem Wilderom, a njegova želja da nokautira Amerikanca jedan je od razloga što je odbacio trenera Bena Davisona.

Fury (31) borit će se s WBC-om protiv nositelja teške kategorije Wilder 22. veljače u Las Vegasu, nakon što je njihov meč 2018. u Los Angelesu završio kontroverznom neodlučnim ishodom.

“Znam da neću odnijeti pobjedu na sudačku odluku u SAD-u”, rekao je Fury u ponedjeljak.

Na konferenciji za novinare koja je održana u Los Angelesu radi promicanja borbe, Fury je dodao: “Morali su opljačkati čovjeka koji je bio van ringa tri godine i još ga nisu mogli pobijediti.”

“Ne dolazim ovdje zbog odluke o bodovima. Imao sam ih previše – njih devet – dolazim ovdje nokautom, imao sam ih 21 i iz srca sam to u potrazi za.”



Unajmio je novog trenera Sugar Hilla s kojim smatra kako može doći do toliko željenog nokauta i toliko željenog naslova.

Davison je dvije godine surađivao s Furyjem i nadgledao borbu protiv gubitka težine od 10 kamena i pet borbi, uključujući i ždrijeb s Wilderom u prosincu 2018. godine.

Međutim, nakon osvajanja bodova nad Švedom Otto Wallinom u rujnu, Furyev otac John bio je kritičan prema Davisonu, rekavši da njegov sin izgleda “slabo kao mače”, a prikaz je “najgore što sam vidio od Tysona”. Tri mjeseca kasnije, objavljeno je da je Fury odabrao Hilla, nećaka pokojnog Emmanuela Stewarda za svog novog trenera.

“Zaspavat ćeš u prve dvije runde”, Fury je rekao Wilderu. “Želim da me upozna u sredini ringa i najbolji čovjek pobijedi. Dat ću mu lekciju boksa.”

Iako su dvaput srušili Furyja u svom izvornom susretu, mnogi su sudionici mislili da Wilder zaslužuje gubitak na bodovima.

Ovaj put, Amerikanac, koji je u 43 borbe neporažen, rekao je: “To se zove nedovršen posao i on se neće moći vratiti. Idem ga nokautirati.”

“Ja sam lav, kralj džungle, a 22. februara dolazim. Izdvojit ću mu glavu s tijela.”, zaključio je Wilder.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI