ZA MAJERA SE VODI LJUTI OKRŠAJ: Barcelona spremna iskrcati pravo bogatstvo, ali Lovru je naciljao i Klopp! Dinamo zadovoljno trlja ruke

Foto: Guliver Images

Junak sinoćnje velike pobjede Hrvatske protiv Danske  Lovro Majer zabio je gol niti dvije minute od ulaska u igru te time Vatrenima donio veliku pobjedu i prvo mjesto u skupini prije zadnje utakmice protiv Austrije u Beču.

Trenutni član francuskog Rennesa tako se na najbolji mogući način vratio na stadion na kojem je nogometno odrastao. Nakon što su se mnogi čudili njegovom odlasku u Francusku i klub poput Rennesa koji ne spada u sam vrh Ligue 1 jer su smatrali da on vrijedi za puno više on je tvrdio da je to samo usputna stanica do nečeg većeg ali da je Rennes idealna sredina za njegov igrački razvoj.

I čini se da je to bila dobra odluka. U svojoj premijernoj sezoni u Ligue 1 ostvario je učinak od šest golova i osam asistencija u 29 nastupa u francuskom prvenstvu.

Jer hrvatski reprezentativac bio je na radaru Atletico Madrida ovoga ljeto, a sad je navodno zainteresiran i Liverpool. Ali, to nije sve, u priču je uskočila i moćna Barcelona. Kako prenosi  francuski Foot Mercato, Barcelona bila je zainteresirana za veznjaka Rennesa Lovru Majera te se tijekom ljetnog prijelaznog roka raspitivala za usluge hrvatskog reprezentativca.

Navodno je Majer velika osobna želja trenera kataolonskog velikana Xavija. Spominjala se nevjerojatna cifra od čak 60 milijuna eura, čime bi postao najskuplji Vatreni u povijesti. No kako stvari stoji Barcelona bi mogla imati velikog konkurenta za dovođenje Majera. Otočki mediji, točnije  britanski Express piše kako je Liverpool opasno zagrizao za hrvatskog reprezentativca te bi krenuli po njega već ove zime.Poznato je da Liverpoolu fali veznjak uočljivi su veliki problemi Liveroola u sredini terena, posebno kad je odsutan Thiago Alcantara a što je posebno do izražaja na početku ove sezone. Klopp je pokušao nadomjestiti njegov utjecaj Fabinhom, Elliottom i Milnierom, međutim to zasad ne donosi iste rezultate.  Doveden je iz Juventusa na posudbu Arthur Melo no on se na kraju pokazao kao potpuni promašaj.

I čini se da je Klopp ozbiljno zagrizao za Majera no uz to što mu je konkurent Barcelona , drugi je značajno viša cijena koju je Rennes postavio ove zime. Ljetos bi ga bili pustili za između 35 i 40 milijuna eura, ove zime cijena će biti čak 60 milijuna eura, tvrde engleski mediji.

To su loše vijesti za Liverpool, ali sjajne za Majera i Dinamo jer su Modri pri njegovoj prodaji u Francusku u ugovor stavili klauzulu prema kojoj im pripada 20 posto sljedećeg Lovrina transfera.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI