ZABIJA I ŽELI ZAIGRATI ZA HRVATSKU! Ima samo jednu poruku za Dalića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon odlaska iz Rijeke u čijem je dresu u sezoni 2019./20. zabio 20 golova u hrvatskom prvenstvu, Antonio Mirko Čolak ponovno je na pravom putu dok prijeti protivničkim obranama i čuvarima mreže. Hrvatski napadač redovito zabija u dresu švedskog Malmöa, u koji je stigao u ožujku na posudbu iz grčkog PAOK-a.

Čolak je u PAOK došao lani u rujnu, ondje se još nije uspio nametnuti, no odlazak u Švedsku pokazao se kao pravi potez za njega.

Poslije posudbe u Malmö, 27-godišnji hrvatski napadač je u protekloj sezoni imao sedam golova u 11 odigranih utakmica u prvenstvu. Na početku nove sezone zabio je dva gola protiv latvijske Rige u kvalifikacijama za Ligu prvaka, po jedan u svakoj utakmici u prolasku dalje s ukupnih 2:1, a s takvim učinkom bacio je pogled prema reprezentaciji Hrvatske.
S obzirom na to da ponovno zabija, Čolak bi se mogao naći u konkurenciji u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Hrvatski napadač se tome nada, a imao je i poruku za izbornika Zlatka Dalića. Kako je kazao u razgovoru za Sportske novosti, vjeruje da može pomoći.

Čolak za sada ima jednu odigranu utakmicu u dresu Vatrenih. Dalić mu je dao priliku u prijateljskom ogledu lani u studenom protiv Turske u Istanbulu, kada je odigrao posljednje 24 minute u efikasnom remiju (3:3). Kako je 27-godišnji napadač istaknuo razgovarajući za SN, nada se da mu taj nastup neće ostati jedini za Hrvatsku.



Igrač koji danas trese mreže za Malmö vjeruje u svoj jak argument za novi poziv i priliku na terenu.

Opisujući što može dati Hrvatskoj, Čolak je kazao da momčadi koju vodi Dalić danas najviše nedostaje klasična ‘špica’, prava ‘devetka’, a vjeruje da bi tu moglo biti mjesta za njega.

‘Ako nastavim dalje s dobrim igrama i golovima, mislim da mogu popuniti to mjesto’, kazao je za SN, dodajući da je sve na njemu. Ako nastavi zabijati, natjerat će izbornika da ga pozove.

Čolak bi potencijalnu novu šansu mogao dobiti najranije u rujnu. Tada se nastavljaju kvalifikacije za SP, a Hrvatska će prvog dana tog mjeseca u Moskvi igrati protiv Rusije.
Tri dana kasnije, 4. rujna, na redu je novo gostovanje, protiv Slovačke u Bratislavi, a već 7. rujna slijedi i ogled sa Slovenijom u Splitu, na Poljudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI