ZABIJALI I ODJURILI U ČETVRTFINALE: Oranje pokazale nenormalno dobro efikasnost, jedan igrač posebno oduševio

Foto: GuliverImage

Prvi četvrfinalist Svjetskog nogometnog prvenstva je  reprezentacija Nizozemske. Nizozemci su ušli u četvrtfinale pobjedom nad Amerikancima u predstavi u kojoj su bili jako efikasni s malo pravih prilika koje su imali. Bilo je 3:1, a glavni junak nizozemske pobjede bio je Denzel Dumfries. Golove su zabili Memphis Depay, Daley Blind i junak utakmice Denzel Dumfries, koji je za prva dva pogotka asistirao.

Dumfries je zabio za 3:1 u 81. minuti, a prije toga, bio je asistent za golove Memphisa Depaya u 10. i Daleyja Blinda u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena. Jedini strijelac za SAD bio je Haji Wright, za smanjenje na 2:1 nakon asistencije Christiana Pulišića u 76. minuti.Podsjetimo, Nizozemska se nalazi na istoj strani ždrijeba kao i hrvatska reprezentacija, ali se s njom ne može susresti sve do polufinala. Nizozemska čeka protivnika iz susreta Argentine i Australije.

Amerikanci su već u trećoj minuti imali ogromnu priliku za vodstvo. Pulisic je izbio sam pred nizozemskog vratara Nopperta, koji mu je obranio udarac iz čiste pozicije. Kazna je stigla vrlo brzo. Nizozemci su odigrali lijepu akciju u desetoj minuti, Depay ju je započeo, a zatim je i natrčao na povratno dodavanje Dumfriesa te ga s nešto manje od 16 metara zabio za 1:0 Oranja. u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Blind povisio prednost Nizozemske. Njegov gol bio je vrlo sličan Depayevom: Dumfries je odigrao povratnu loptu, a Blind je bio prvi na njoj i zabio za 2:0.

Amerikanci su vratili nadu smanjujući zaostatak 15-ak minuta do kraja, no potom ih je ‘potopio’ Dumfriesov gol nakon kojeg se više nisu mogli vratiti.

Golove pogledajte – ovdje.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI