ZAPAMTITE RIJEČI SLAVENA BILIĆA! Bivši izbornik istaknuo je možda i najvažniji detalj o Daliću!

screenshot

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić najavio je veliko finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, koje se igra u nedjelju u 17 sati na stadionu u Moskvi.

Bilić tvrdi da su šanse 50-50.

“Ovo je pomalo nestvarno. Kao i mi 1998., igrači će postati svjesni težine svega što su napravili tek s vremenom. Mi navijači im moramo zahvaliti na tome. Sve to što se događa budi ponos u nama”, rekao je Bilić za HRT.

Potom je najavio utakmicu.

“Ova ekipa je prošla kroz puno toga da bi maturirala i došla do jednog psihološkog stanja… Imam dojam da u svakom trenutku zadržavaju mirnoću i imaju plan, bez obzira na to što se događalo na utakmici. Pričamo o igračima top klase”, veli Bilić



Imao je što reći i o Daliću, odnosno, rekao je možda i najvažniju rečenicu u svom izlagannu: “Ekipa je sazrela, ali ovo je njegovo djelo. Čovjek radi fenomenalan posao, miran je i staložen”,

Francuska?

“Svrstao sam ih među tri favorita prije SP-a, na papiru imaju širinu, imaju na svakoj poziciji i brzinu, i tehniku, i golove. S druge strane, igraju dosta pragmatično”, priznaje Bilić.

“Kažu da svakih 20 godina jedna nova zemlja osvoji Svjetsko prvenstvo. Eh, sad, ako vjerujemo u te stvari. A svi pomalo vjerujemo”, rekao je Bilić.

Na koncu ipak kaže, Francuska nije favorit.

“Francuska nije u prednosti. Ovo je finale. Sve što si odigrao do sada, koliko si zabio u sezoni, umor i sve pada u vodu. Ovo su emocije, karakter, a mi toga imamo dovoljno. Šanse su apsolutno 50-50”, zaključio je Bilić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI