ZAŠTO SE TRENERI OSJEĆAJU KAO IDIOTI? A zapravo su najplaćeniji idioti na svijetu!

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U sportu se često događaju pojave koje nismo mogli ni zamisliti u najbujnijoj mašti. Evo, nakon što je Hrvatska u ljeto 2018. godine umalo postala prvak svijeta, kada smo svi slavili Zlatka Dalića, u samo nepune tri godine stvari su se izmijenile.

Danas je Zlatko Dalić na galgama, opkoljen kritikama i nezadovoljstvom, a start svjetskih kvalifikacija tek je uslijedio. No, navijače je već primio strah da momčad sa srebrnom medaljom neće biti na smotri 2022. u Kataru. Teško je prejudicirati hoće li Hrvatska ići na SP, ali činjenica jest da ako Hrvatska kojim slučajem ne osvoji svih šest bodova u subotu i srijedu protiv Cipra i Malte prvi će nastradati trener Zlatko Dalić. Isti onaj čovjek u kojeg smo se zaklinjali…

Najveći idioti na svijetu


Mnogi se treneri tijekom svoje karijere osjećaju poput idiota. Uostalom, još je čuveni njemački trener Hennes Weisweiler ustvrdio, kada je poslije silne serije pobjeda doživio jedan poraz i dobio otkaz, “mi treneri smo najveći idioti na svijetu, ali i najbolje plaćeni idioti na svijetu”.
Što želimo time reći? Da je svaki, pa i najuspješniji trener jak samo onoliko koliko im je jak posljednji rezultat. Nesretni Zlatko Dalić sad je u nezavidnoj situaciji, mačevi kritike šibaju ga po otvorenim ranama, a kredit kojeg je imao istopio se. Isto bi bilo, ne sumnjajmo, da je Hrvatska 2018. godine bila i svjetski prvak.

Čovjek koji je bacio na leđa Argentinu, Rusiju, Dansku, Englesku sada strahuje ne samo od Slovenije, već i od Cipra i Malte. Nesreća trenera sastoji se i u brojnim nepravičnim okolnostima, trener je uvijek glavni krivac, pa sve i da su igrači na terenu šetali unatraške. A isto stoji da je naša reprezentativna momčad prepuna igrača koji su i te kakvi krivci za ovakve partije od kojih nam se diže kosa na glavi.Daliću ne preostaje suviše opcija. Morat će preuzeti rizik, osvježiti postavu s manje zvučnim imenima i preklinjati ih da se pokažu u punoj raskoši. U Ljubljani je Dalić postavio momčad s najjačim imenima, nije išlo, naprotiv…

Iz te slijepe ulice Dalić se može izvući samo sa svih šest bodova iz riječkih utakmica, no kada se to i dogodi njegova golgota neće završiti. Hrvatska negdje mora nadoknaditi bodove iz Slovenije, jer nitko se nije izvukao pobjedama protiv Ciprana i Maltežana. Ali, mnogi su znali pasti baš na autsajderima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI