ZATEKAO VATRENOG NAPADAČA ZA ŠANKOM I IZBACIO GA IZ MOMČADI! Neki su bazdili na alkohol i izbornik nije imao milosti

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kad izgubiš na Euru i ispadneš u osmini finala od Španjolske, nije tragedija, ali kad ideš mijenjati kopačke i primiš gol, a k tome ne znaš muški podnijeti kritiku, onda se dogodi jedna loša objava i ostalo je – povijest.

I zbog te objave, koja je trajala nekoliko minuta, Ante Rebić danima je na udaru stručnjaka i onih koji je prozvao.

“Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L + M) da napravimo nešto (puno) više na ovom Europskom prvenstvu. Nakon svega, nije ni bitno tko je ‘krivac’. Činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine…”, objavio je i uz to stavio emotikon izmeta.

Ćiro izbacio Mornara

Sve se već zna i nije to nikakva iznimka. Jer bilo je u prošlosti već svakojakih izjava, teških riječi, bježanja iz kampa reprezentacije, odbijanja poziva u reprezentaciju, tjeranja iz kampa reprezentacije, pa i nedopuštenih noćnih izlazaka.



Još 1996. godine, kad je Hrvatska tražila europsku i svjetsku afirmaciju, Ćiro Blažević morao je postupiti – autoritativno. Pa je tako Ivicu Mornara izbacio zbog – šanka.

Što se zapravo dogodilo? Ćiro je Ivicu zatekao iza ponoći na hotelskom šanku, a izgovor je bio da je otišao – po hranu. Poveo je Igora Cvitanovića na taj Euro u Englesku. A onda je dvije godine kasnije Cvita izletio s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo i ostao bez svjetske bronce. Njemu je Ćiro zamjerao premalo angažmana na treninzima, odbijanje trčanja na jednom treningu…

Veliki “boom” dogodio se 2005. godine. Igor Bišćan napustio je pripreme usred noći! Naime, bio je nezadovoljan statusom kod tadašnjeg izbornika Otta Barića, shvatio je da nije u prvom planu za udarnih 11 i odlučio je otići. Barić je tek ujutro saznao da ga više nema.

Veliko “čeličenje” imao je i Slaven Bilić kad je preuzeo reprezentaciju. Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban dobro su ga testirali. Naime, odlučili su se opustiti, otići bez dozvole iz kampa i proveseliti se u noćnom klubu Fontana. Bili su do 6 ujutro…

Ispričali su se, ali svi su bili suspendirani za utakmicu protiv Rusije. Bila im je to dobra lekcija.

Bilić je imao problema i s Jelavićem i Sharbinijem. Te 2009. godine Bilić je dopustio igračima da izađu, pustio je ih do dva sata u noći. I došli su na vrijeme, ali neki su bili poprilično pod utjecajem alkohola, fotografi su u takvom stanju uhvatili Jelavića i Sharbinija.

Bilić imao problema, ali i Kovač

Josip Šimunić imao je ispad prema Biliću 2012. godine, Danijel Pranjić prema Igoru Štimcu, Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević nisu štedjeli pak Niku Kovača. Dejan Lovren i Ante Čačić, pak, prepucavali su se 2016. godine. A onda se dogodila Rusija…

Nikola Kalinić nije prihvatio ideju da bude zamjena, pa je na utakmici protiv Nigerije odbio ući u utakmicu tvrdeći da je ozlijeđen. Na kraju je ekspresno poslan kući.

Nervoza je prisutna, dvojbi nema, tako je kod Hrvata, ali i kod svih reprezentacija. Pogotovo na velikim turnirima, uoči velikih utakmica. I zato Rebić sigurno neće biti zadnji ovakav slučaj…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI