ZAVRŠEN 25. MARATON LAĐA NA NERETVI: Pobijedila ekipa Zagreba nakon dva sata i osam minuta veslanja

Foto: Denis Jerkovic / CROPIX

Od 30 ekipa lađara iz Hrvatske i inozemstva, na 25. Maratonu lađa na Neretvi pobijedila je ekipa Zagreba. Druga je ekipa Stabline, a treća Crni put Metković.

Svi su se oni natjecali za štit kneza Domagoja u utrci od Metkovića do Ploča. Pobjednička ekipa u cilj je ušla nakon nešto više od 2 sata i osam minuta veslanja.

Tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, kojeg 25. put organizira Udruga lađara Neretve počeo je ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 30 posada.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim autohtonim neretvanskim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu.

Zanimljivo je kako posadu svake lađe čini po 10 veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar. Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se u jednu od najvažnijih turističkih manifestacija u južnom dijelu Hrvatske.Po dolasku u cilj u Pločama na svečanosti pobjedničkoj posadi Zagreba uručene su zlatne medalje, prijelazni pobjednički štit kneza Domagoja težak 37 kilograma i mali štit u trajno vlasništvo, te novčana nagrada. Drugoplasirana Stablina i trećeplasirana posada Crni put Metković dobili su medalje, te male štitove u trajno vlasništvo i novčane nagrade.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI