Završetak incestuozne ere – Kako se Lokomotiva odmetnula od Gazde?!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Incestuozna pobjeda Lokomotive protiv Dinama ne samo što se može svrstati pod rubriku – senzacionalano – nego nam može zorno pokazati kako u ovakav ishod ne vjeruju ni sami protagonisti ove upečatljive utakmice u kojoj je Dinamo uprskao proslavu naslova prvaka. Kojeg će vjerojatno osvojiti, ali isti je pitanje kome je uopće do naslova u takvim nogometnim, društvenim i inim uvjetima.

Zapravo, kako protumačiti izjavu najvećeg gubitnika ovog sportskog događaja, svježe postavljenog trenera Dinama Nikole Jurčevića. On je na prigodnom druženju s novinarima nakon utakmice doslovce zavapio:

Ja ovo ne mogu racionalno objasniti”!

Naravno, nitko ne može objasniti što se dogodilo, kamoli Jurčević. Kao što ni incest nitko ne može objasniti! Dok neki spominju igranje za ili protiv kladionica, rasturanje azijskih kladionica i slične umotvorine koje nemaju veze s razumom, jer kladioničarski sustavi opremljeni su takvom opremom da je uspješna prevara nemoguća, rezultat iz Kranjčevićeve ulice može biti zrcalo nekih novih odnosa između srodnika.

Jest, Lokomotiva je istinska filijala Dinama izmišljena osim za pružanje šansi za igranje mladim igračima i za izigravanje pravnih propisa, i sve do ove godine bila je Dinanova kanta za napucavanje. Pa čak su dijelili i istu adresu e-pošte!



Svake sezone Dinamo je imao sigurnih 12 bodova od Lokomotive koja je žarom i nesumnjivom kvalitetom uzimala bodove izravnim Dinamovim konkurentima. Sad se to promijenilo? Kako, zašto? Nije valjda da su se i u Lokomotivi, gdje sjede sposobni ljudi, predomislili i potražili svoj trenutak slave, odmetnuli se od velikog gazde i krenuli svojim putem. Pa, makar sve nalikovalo na incest!

Da se razumijemo, Lokomotiva je prepuna odličnih mladih igrača pred kojima je sjajna budućnost, pupčana veza s Dinamom dosad je najviše koristila onima koji su je i zamislili. Pa, red je da od te ideje naposljetku i nastradaju.

Brojne momčadi na svijetu imaju svoje druge momčadi koje se natječu u nižem rangu natjecanja i ne mogu napredovati u viši gdje je već prva momčad. Lokomotiva je, pak, bila u istom rangu s Dinamom koji ju je potpomagao i time je nesumnjivo ozbiljno narušavana sportska fernesa.

Je li tome došao kraj? Odgovor leži u ponosu i poštenju ljudi koji vode Lokomotivu! Jednostavno se moraju odmetnuti, što izgleda i čine….

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI