ŽELIO MIOČIĆA PA STIGLO OTREŽNJENJE: Wonderboy iznenadio neporaženog suparnika na zadnjem UFC spektaklu godine

Posljednji ovogodišnji UFC Fight Night u Las Vegasu, donio je pet borbi u glavnom dijelu programa, a u glavnoj borbi večeri pobjedu Stephena Thompsona nad Geoffom Nealom.

Wonderboy je u potpunosti deklasirao sedam godina mlađeg Geoffa Neala, za kojeg su mnogi vjerovali da može konkurirati za naslov prvaka u velteru. No Thompson ga je dobio u svih pet rundi.

Thompson je uputio više udaraca tijekom svih 25 minuta i imao je više značajnih udaraca koje suci najviše gledaju. Neal je uz premalo agresivnosti i kretanja prema suparniku bio i prepasivan u fazi obrane.

Wonderboy je najavio da će još jednom pokušati napasti pojas prvaka u velteru, koji trenutno drži za sada nepobjeđeni Kamaru Usman.

U drugoj borbi večeri vidjeli smo Josea Alda koji je jednoglasnom sudačkom odlukom, u svom trećem nastupu u bantamu, slavio protiv Marlona Vere.



Aldo je osvojio prvu i treću rundu, dok je Vera dobio drugu rundu.

Nakon prve pobjede u karijeri u bantamu Aldo je rekao da idućeg u oktogonu želi bivšeg prvaka, TJ Dillashawa, kojem uskoro istječe suspenzija zbog korištenja dopinga.

Meč između Brazilca Michela Pereire i Amerikanca Khaosa Williamsa, završio je jednoglasnom sudačkom odlukom u korist Brazilac, a ta je odluka iznenadila mnoge, jer je Williams imao više zadanih udaraca, ali je Pereira na kraju svake runde hrvanjem, dobio dvije od tri runde.

Rob Font nokautirao je Brazilca Marlona Moraesa u prvom banatskom okršaju glavnog programa. On je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi, što je iznenađenje jer je Moraes do prije samo godinu i pol dana bio u borbi za naslov prvaka, a Font nije bio ni u Top 10 boraca uoči ovog dvoboja.

Glavni program otvoren je teškaškim okršajem između Poljaka Marcina Tybure i Amerikanca Grega Hardyja, bivše NFL zvijezde. Poljak je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, nakon što je jedva preživio prvu.

Hardy je imao Tyburu na dlanu u prvoj rundi, uzdrmao ga je i konstantno udarao uz žicu, Poljak je izgledao izgubljeno, no nije uspio dovršiti posao. Pauza između rundi odlično je sjela poljskom borcu, koji se prilagodio, odveo Hardyja u parter i dovršio.

Čim ga je srušio Hardy se predao, odnosno nije imao odgovor na udarce Poljaka. Sudac je nakon 10-ak udaraca i nekoliko upozorenja jednostavno prekinuo meč. Hardy je pokazao kako ne zna apsolutno ništa u parteru, što je nedopustivo za nekog tko želi biti u Top 10 najboljih teškaša današnjice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI