ZLATKO DALIĆ ODUŠEVLJEN: „Neće Split više toliko čekati, možda smo tu već za dva mjeseca”!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nakon utakmice Zlatko Dalić je pričao:

”Uz čestitke igračima na sjajnoj utakmici, ali i čestitke navijačima. U povijesti se nije igrao u boljem ambijentu. Ipak se može, bez pirotehnike i grubih povika. Da, igrali smo na početku kao u transu. Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Bio je to veličanstven događaj koji je dokaz da samo zajedno možemo napraviti sve, a da nogomet čini čuda„, rekao je u uvodu.

Onda je došlo pitanje zašto je jedanaesterac tukao Perišić?

„Uvijek je tu sjajna atmosfera i kad igra Hajduk. I tko ne bi poželio opet igrati ovdje. Inače, Modrić je dao Perišiću da puca jedanaesterac, Ivanu treba gol, htjeli smo da ga postigne u Splitu„.

Znatiželjni su bili novinari zašto nije počeo s Vlašićem ili Brekalom?



„Moram čuvati kuću, ovo je reprezentacija a ne klub. Znate, tu se neke stvari odavno znaju. Nije isto ovdje kao u klubu, mislim da i Rebić i Rakitić zaslužuju ovakav tretman. Da, ima vremena za Vlašića i Brekala, u formi su i zaslužili su nastup. Bila je to prava odluka„.

Za tri dana je nova utakmica?

„To nam je problem da za tri dana igramo drugu utakmicu, u nedjelju protiv Walesa. To nije dobro. Onda se u klubovima pitaju zašto su igrači ozlijeđeni. nama se u Cardiff pruža šansa da osiguramo europsku smotru. ja zadnji puta nisam bio na razini, moram pričati s igračima i sigurno ćemo osvježiti momčad„.

„Nama je svejedno za ostale rezultate, mi ciljamo na 15 bodova. Pobjeda u Cardiffu to rješava„!

Hoćemo li opet čekati četiri godine reprezentaciju u Splitu?
„Hoću li ja biti izbornik. Ovo je bila moja misija. Idem dalje. Ako ja budem izbornik uskoro smo opet ovdje, možda već za dva mjeseca„!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI