ZLATNA OLIMPIJKA OTKRIVA TAJNU USPJEHA: ‘Ne zaslužujem toliko toga, a On mi je dao. Vjera mi daje mir’

Matea Jelić polako postaje inspiracija ostalima u Tokiju.
Hrvatica je zvijezda ovih Igara, kako i ne bi bila, 23-godišnjakinja je sve oduševila u zemlji izlazećeg sunca.
Zlatna medalja samo je vrhunac jedne briljantne karijere.

I zaslužila je to nakon svega što je prošla, teške ozljede koju je imala kao “klinka”, a onda je pojava Janice Kostelić uz krevet bio jedan okidač koji ju je lansirao u elitu.

Skromna, ponosna obitelj ne želi slavu, izbjegava medije, a njezin Knin počastit će ju dočekom kakav kraljica to istinski i zaslužuje.

“Neopisiv osjećaj. Ne možeš se pripremiti za to, koliko god maštao godinama o tom trenutku”, reći će na prvu.

A ona je itekako maštala, postoje i video zapisi. Pa i u trenutku zanesene djevojčice kad je od kolegice “krala” zlatnu olimpijsku medalju i fotografirala se skrivećki.

Više ne mora, a u jednom intervjuu otkriva što joj je donijelo i dodatnu snagu.



“Obitelj je uvijek na prvom mjestu, jasno. No, što se tiče vjere i molitve, to sam spoznala sama, ali i trener me donekle naučio. Ne religiji, već koliko puno ima u tome kada se predaš i u Božje ruke pod pretpostavkom da jasno učiniš sa svoje strane sve. Tada nema straha, postoji vjera u sebe i vjera da će Bog napraviti uvijek ono što je najbolje za tebe”, rekla je u intervjuu za Sportske novosti i dodala:

“To sam isto naučila. Još nisam tu gdje trebam biti, ali sam i u vjeri pronašla sigurnost. Nadam se da ću i tu više napredovati. Više nego u sportu. Zato što mi vjera daje mir. Nije još kako treba, ali je bolje nego je bilo.”

“Otići ću u prirodu sama. To i inače jako volim. No, mislim da ću prvo otići u crkvu i zahvaliti Bogu. Ne mogu vjerovati što mi je dao. Ne zaslužujem toliko toga, a On mi je dao. Idem Mu zahvaliti. To moram prvo napraviti, jedva čekam, a onda u prirodu i maknuti se od svega”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI