ZLOČESTI DEČKO MMA-a RASPALIO PO MIOČIĆU: ‘Ne znam zašto vam je on tako dobar? Spor je, rad nogu mu je loš, dobar je hrvač, a ne hrva’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

"Stipe i ja smo prijatelji, ali ovdje moram raditi svoj posao. Zaista ne znam zašto vam je tako dobar", pitao se veteran.

Stipe Miočić osvetio se Junioru dos Santosu za poraz od prije nešto više od dvije godine i obranio je naslov svjetskog prvaka u UFC-u. Borba je trajala svega dvije minute i dvadesetak sekundi, a analitičari se još bave ovim borliačkim ogledom. Miočića su prokomentirali Chael Sonnen i Gilbert Melendez.

Sonnen, inače na glasu kao zločesti dečko borilačkog svijeta, nije previše impresioniran Miočićem. “Stipe i ja smo prijatelji, ali ovdje moram raditi svoj posao. Zaista ne znam zašto vam je tako dobar? Nije previše brz, njegov rad nogu nije impresivan,on nije dinamičan borac. Ono što hoću reći jest to da ide naprijed s jednostavnim kombinacijama. Ima jako tvrdu bradu, ali opet nije previše velik za tu kategoriju. Dobar je hrvač, ali rijetko se koristi hrvačkim tehnikama i zato se pitam zašto on pobjeđuje”, komentirao je Sonnen.

“Kreće se prema naprijed! Pokazuje nam da su takvo kretanje i pritisak ključni za pobjeđivanje. Također, ima mnogo samopouzdanja, ide prema naprijed s jednostavnim kombinacijama. Nema tu previše impresivnih stvari, ali ide naprijed i odrađuje posao. Iskreno, iznenađen sam što je ovoliko uspješan”, završio je svoju analizu Sonnen.

Melendez se baš i nije složio s kritički nastrojenim Sonnenom. “Stipe je otpočetka zauzeo sredinu kaveza i dominirao. Junior mi je izgledao kao da previše oklijeva, ima on i mnogo teških mečeva iza sebe. No, vratimo se Stipinim posljednjim protivnicima Werdumu i Overeemu. To su momci koje je jako teško pobijediti, a Stipe ih je nokautirao u prvoj rundi. I zato mislim da je fantastičan. Ono što on donosi je strašan rad, on je jedan od boraca koji najviše rade. Kada se tako dobro pripremate, onda imate mnogo samopouzdanja”, kazao je Melendez.

https://www.youtube.com/watch?v=pAIX-5E95bw



Facebook Comments

Loading...
DIJELI