Zoran Mamić tema arapskih medija: Njegov dolazak u Dubai nije razjašnjen

screenshot

Bivši trener Dinama Zoran Mamić trenutačno se nalazi u susjednoj Bosni i Hercegovini te je napisao molbu Županijskom sudu u Zagrebu da želi zatvorsku kaznu “odraditi” u toj zemlji.

No, tema arapskih medija nije njegov odlazak u Bosnu i Hercegovinu nego Mamićev nedavni posjet zemlji gdje je prije uspješno trenirao Al Hilal i Al Nasru.

Zoran Mamić je navodno prema tamošnjim medijama pokušao zatražiti državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali da bi mogao aplicirati, ne smije imati niti jedan prekršaj.

“Zoran Mamić, bivši trener kluba Al Ain, bježi od pravde u svojoj zemlji, nakon što je otputovao u Bosnu i Hercegovinu, unatoč približavanju datuma primjene četverogodišnje i osmomjesečne zatvorske kazne izrečene nedavno protiv njega zbog financijske korupcije, a da vladine agencije nisu mogle odrediti hoće li se vratiti na odsluženje kazne ili ne, što je izazvalo veliku sramotu odgovornih za slučaj, ” ističu u UAE.

Kako se dalje navodi, državljanstvo u toj zemlji se može dobiti na temelju rezultata ili promoviranju zemlje, što je nedvojbeno Zoran Mamić i uradio, ali obzirom na to da je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj teško može očekivati novu putovnicu jer su u arapskom svijetu naročito u Ujedinjenim Arapskim Emirati osjetljivi na kriminal i korupciju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI