ZOVU GA IZ NIGERIJE, ALI ON BI ŽELI IGRATI ZA HRVATSKU! Majka mu je Zagrepčanka, a tata iz Afrike

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Mladi nogometaš Osijeka Uwem Alexander iznenadio se kad je dobio – neočekivani poziv.

“Zovu i raspituju se”, otkrio je 19-godišnjak.

Naime, udicu je prema nogometašu Osijeka bacio Nigerijski nogometni savez.

“Iskreno, osjećam se Hrvatom, Hrvatska je moja zemlja i želja mi je jednog dana igrati za Hrvatsku”, rekao je 19-godišnji branič za SN.

Njegov nogometni put definitivno je zanimljiv. Krenuo je tek s – 13 godina!



“U početku sam čak bio vratar, branio sam u Dugom Selu prije nego što sam počeo igrati, a već s 15-16 sam trenirao sa seniorskom ekipom. Uslijedile su Sesvete u kojima sam igrao za juniore, ali znao i trenirati sa seniorima, a prošlo ljeto sam došao u Osijek”, ukratko prepričava svoj nogometni put.

U Osijek je došao u ljeto prošle godine, isprva u juniore, no već nekoliko mjeseci kasnije prebačen je u B momčad koja se natječe u Drugoj HNL i trenutno je, nakon dva odigrana kola, na diobi prvog mjesta. Odigrao je do sada 15 utakmica u drugoligaškoj konkurenciji.
Uwem je stoper, ali u nedavnoj utakmici protiv Dinama igrao je desnog beka. No, malo je nedostajalo da izabere drugi sport…

“Kao dijete sam bio živahan, gledao akcijske filmove, obožavao Jackieja Chana, i zato sam odabrao taekwondo. Čak mi je i dobro išlo, nedostajao mi je pojas do crnog, ali kada sam shvatio kako više volim ostajati vani ispred zgrade igrati nogomet nego ići na taekwondo treninge odlučio sam se”.

Vatreni? Tko zna, možda se i dogodi…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI