Zupčić je navikao na postolja: Završio je drugi u Adelbodenu!

Facebook: Filip Zubčić (Official)

Pinturault je pobijedio sa 1.04 prednosti ispred Zubčića. Ostvario je Pinturault dvije najbolje vožnje. Najbolji hrvatski skijaš tako je stigao do šestog postolja u karijeri i nastavio je lov na Mali kristalni globus. Treći je Austrijanac Odermatt.

Obje vožnje Flip je izvozio školski, s neviđenim dosad ubrzanjem. Poslije prve vožnje bio je treći i nije poklekao u drugoj vožnji, iako ga je tištila velika odgovornost.

Zubčić se niz stazu spustio sa startnim brojem 3 i kroz cilj je prošao s vremenom 1:10.91, odnosno 97 stotinki sporijim rezultatom od trenutno vodećeg Francuza Alexisa Pinturaulta (1:09.94.).

Nakon 15 skijaša između Francuza i našeg Zubčića ugurao se tek Austrijana Marco Odermatt, koji je za jednu stotinku bio brži od hrvatskog skijaša. Najbliži Zubčiću je Amerikanac Tommy Ford (1:11.09).

Druga vožnja bila je još bolja, malo je nedostajalo da Filip završi i na prvoj poziciji.



Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451.

Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI