POLICIJA OBJAŠNJAVA SITUACIJU S LUČIĆEM: Bila je spremna klopka, ali žrtva je krenula sama

Screenshot

Policija je danas pokušala objasniti što se točno dogodilo oko slučaja iznude u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio bivši policijski inspektor Leon Lučić.

Policija je potvrdila da su imali dogovor sa žrtvom, ali je žrtva samoinicijativno krenula u akciju.

– Radili smo s osobom koja je bila žrtva iznude, pripremali smo klopku, ali je u jednom trenutku oštećeni sam odlučio poduzeti mjere. Policija o tome nije bila obaviještena – rekli su iz policije na presici.

Potvrdili su da se jedna osoba nalazi u bolnici, što je poznato, te također potvrdili da se provodi kriminalistička istraga o iznudi.

– Oštećeni ništa nije radio po uputama policije, kod sebe nije imao ni novac koji je po dogovoru trebao imati i predati iznuditeljima – rekli su u policiji.



Zagrebačka policija najavila je kako će u 15.30 sati objaviti detalje oko slučaja iznude u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio bivši policijski inspektor Leon Lučić. 

Lučića su u utorak zbog ozljeda koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke bolnice prebacili u KB Dubrava u Zagrebu.

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.

Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent “prepraćen, priveden i ispitan” zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se “radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.

Na konferenciji će uz glasnogovornicu Mariju Goatti biti i Ivo Pelivan, pomoćnik načelnika za kriminalističku policu Policijske postaje Zaprešić te  Boris Novak voditelj službe organiziranog kriminaliteta iz Sektora kriminalističke policije, prenosi 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI