NAKON REKORDNE DOBITI, ATLANTIC RADI NOVU TVORNICU ZA PROIZVODNJU PAŠTETE: 150 novih radnika u okolici Varaždina,

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Atlantic grupa je u svom prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 217,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 18 posto kad se isključe jednokratne stavke, a za gotovo 10 posto porasli su i prodajni prihodi, objavili su iz te tvrtke. Prihodi od prodaje ostvareni su u visini od 2,7 milijardi kuna, što je u odnosu na isto razdoblje prošle rast od 9,7 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) bila je 387,2 milijuna kuna, što je bez jednokratnih stavki 6,7 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine, navodi se u priopćenju.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave je istaknuo da je Atlantic Grupa u prvom polugodištu 2021. ostvarila rast u svim poslovnim i distribucijskim područjima, što je u odnosu na isti period lani, posljedica i bolje epidemiološke situacije na svim tržištima te popuštanja mjera za suzbijanje pandemije.

“Osobito smo ponosni na činjenicu da smo unatoč svim izazovima ostvarili organski rast prodaje od gotovo devet posto u odnosu na prvo polugodište 2019. – godine u kojoj smo imali povijesno najviše prihode”, rekao je Tedeschi.

U Atlantic Grupi su zabilježili novu najvišu cijenu dionice od 1.540 kuna te su isplatili i povijesno najvišu dividendu.



“Svjesni smo da će i nadolazeće razdoblje biti epidemiološki izazovno, pri čemu naši prioriteti ostaju isti – zdravlje i sigurnost naših djelatnika, osiguranje nesmetanog nastavka proizvodnje i kontinuirana opskrba naših kupaca i potrošača te društvena odgovornost u najširem smislu”, istaknuo je.

Atlanticov vodeći brend Cedevita bilježi rast od 16,1 posto, a Donat bilježi rast od 15,8 posto. Dobro su poslovali i Atlanticovi brendovi Barcaffe i Grand kafa, koja je rasla 10,3 posto.

Zbog dobrih poslovnih rezultata u kategoriji delikatesnih namaza, Atlantic Grupa na području općine Kneginec u okolici Varaždina započinje s izgradnjom nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta. Investicija ukupne vrijednosti više od 50 milijuna eura odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole.

U Atlanticu ističu kako bi se izgradnjom nove tvornice trebalo otvoriti 150 novih radnih mjesta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI