RUSI NAPADAJU OKOLNE GRADOVE IZ NUKLEARKE ZAPORIŽJA: Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom u Energodaru

Photo: Gulliver

Ruske snage granatirale Energodar, grada u kojem se nalazi nuklearka Zaporižja. The Guardian piše kako se na snimci može vidjeti kako gori više automobila, dok vatrogasci pokušavaju ugasiti vatru.

U nedjelju navečer izjave o napadu potvrdio je voditelj kabineta ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Načelnik stožera Andrej Jermak kazao je kako “provociraju i pokušavaju ucijeniti svijet”.

Ukrajinska vojska izvijestila je o granatiranju još devet gradova na suprotnoj obali rijeke Dnjepar. Reuters javlja da Rusi granatiraju gradove Bakhmut, Shumy, Yakovlivka, Zaytsevo, i Kodemu na istoku Ukrajine. U nedjelju je u ruskim napadima na Donjecku regiju ubijeno osam osoba.

U međuvremenu, ruski ministar obrane Sergej Šojgu je zbog minimalnog napredovanja na bojišnici u Ukrajini doveden u marginalnoj poziciju u vodstvu Rusije pa Vladimira Putina o tijeku rata izravno izvještavaju operativni zapovjednici, navodi britansko Ministarstvo obrane.

Također, tvrdi u svom dnevnom izvješću o stanju u Ukrajini da ruski časnici i vojnici s iskustvom na terenu, a koje Šojgu nema, vjerojatno ga ismijavaju zbog njegova neučinkovitog vodstva.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI