19 OSOBA ZATRAŽILO LIJEČNIČKU POMOĆ! Većina ima respiratorne probleme, jedna osoba na intenzivnoj

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tuheljske toplice evakuirane su u petak. Ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina kazao je kako je hospitalizirala 14 osoba, a većina njih ima poteškoća s disanjem, piše HRT.

Jedna osoba nalazi se na odjelu intenzivne njege jer ima većih teškoća s disanjem. Dva pacijenta su na kisiku. Dvije osobe prevezene su u bolnicu u Zagreb.

Većina pacijenata koji su pristigli u bolnice su turisti iz Slovenije, Italije i Nizozemske.

Osobe su se prema ranijim informacijama većinom žalile na respiratorne i kožne smetnje, čak i opekline.

Evakuacija je počela oko 18,10 sati kada su posjetitelji izmješteni s prostora unutarnjih i vanjskih bazena, kao i s parkirališta jer su neki i na tom području osjetili smetnje i zatražili pomoć.U Centru 112 u Krapini ne mogu potvrditi da je riječ o kloru, što pišu pojedini mediji. Zasad je samo poznato da je riječ o “nekom sredstvu koje je dostavljač posipao oko bazena, ne u samu bazensku vodu”.

Na terenu su sve ekipe Hitne medicinske službe Krapinsko-zagorske županije, a u toplice su stigli i vatrogasci, policija i svi inspektori – zaštite okoliša, sanitarna inspekcija i vodopravna inspekcija.

Policijska službenica za odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar rekla je Hini da je policija dobila dojava da se u zraku osjeća plin. No, uzrok nesreće još nepoznat te se više podataka očekuje nakon očevida.

“Trenutno su na terenu i vatrogasci i hitna služba i pruža se pomoć ozlijeđenim”, rekla je Mužar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI