30 GODINA OD MUČKE POGIBIJE U ZASJEDI: Božinović u Žutoj Lokvi na obilježavanju godišnjice smrti redarstvenika

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na obilježavanju 30. godišnjice pogibije četvorice hrvatskih redarstvenika sudjelovat će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Obilježavanje počinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen-obilježjem poginulim hrvatskim redarstvenicima u devet sati.

Uz potpredsjednika Božinovića, vijence će položiti i preživjeli policijski službenik s obitelji i članovi obitelji poginulih policajaca te predstavnici braniteljskih udruga, Hrvatskog sabora i Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnici Ličko-senjske županije i općine Brinje.

Nakon toga održat će se misa zadušnica za poginule redarstvenike.

24. kolovoza 1991. policijska ophodnja koju su činili pokojni Drago Toljan, Zdravko Vuković i preživjeli Darko Murat, te pričuvni policajci, Vinko Krznarić i Milan Vranić, upućena službenim policijskim vozilom u redovnu službu nadzora i regulacije prometa na tadašnju raskrsnicu magistralnih cesta Brinje-Otočac-Senj.



U 9 sati i 40 minuta, nakon što su se kratko zadržali na raskrsnici, dežurni službenik Policijske ispostave Brinje pozvao ih je da se vrate u Ispostavu. Neposredno nakon što je svih pet policajaca sjelo u službeno policijsko vozilo na njih je iz zasjede otvorena žestoka pucnjava od strane paravojnih formacija tzv. „SAO Krajine“

U paljbi su poginula četvorica redarstvenika, a jedan je policajac ranjen uspio pobjeći prema Senju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI