A DI SU PARE? Dva milijuna eura nestalo iz presude za Fimi Media

Dva milijuna eura koje je Mladen Barišić navodno prije ostavke na mjesto premijera dao Ivi Sanaderu 2009. godine, tijekom ponovljenog postupka pravno su nestala iz predmeta Fimi-Media, javlja Jutarnji list.

Zagrebački Županijski sud i Vrhovni sud zaključili su da je novac Nevenka Jurak predala Mladenu Barišiću, ali su zaključili kako ne postoji dovoljno dokaza da ih je Barišić dao Sanaderu.

Riječ je bila o dva kofera, u svakome se nalazilo oko milijun eura, koji su na početku suđenja postali simbol čitave afere. Upravo zbog nestanka 2 milijuna eura, za razliku od prve nepravomoćne presude koju je ukinuo Vrhovni sud, te druge koju je potvrdio, Sanaderova imovinska korist se smanjila s 15 milijuna i 275.000 kuna, na 275.000 kuna.

Novac je u svojoj obrani spominjao Barišić. “Između travnja i lipnja 2009. Sanader me nazvao i rekao da skupim što više novca iz Fimi-Medije jer mu treba za plaćanje lobista u Europskoj uniji. Pritom me tražio da skupim što više u eurima. Provjerio sam koliko ima novca u kasi u Carini te koliko Nevenka Jurak ima u Fimi-Mediji te zaključio da imamo cca. 2 milijuna eura. Taj sam novac u dva navrata odnio Sanaderu u Kozarčevu. Prvi put sam odnio 200.000 eura i 5 milijuna kuna, a drugi put oko 8 milijuna kuna”, rekao je Barišić tijekom suđenja, prenosi Jutarnji list.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI