ADVENTSKA MAFIJA U PANICI! Ovo bi ih moglo dotući jer Tomašević im sprema ozbiljan udarac

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije kako bi zajedno sa svojim zamjenicima, Lukom Korlaetom i Danijelom Dolenec izvijestio javnost o njihovom radu u posljednjih mjesec dana otkad su preuzeli upravljanje gradom.

Nakon što su napravili pregled ono što su radili i što namjeravaju, novinari su iskoristili priliku kako bi pitali gradonačelnika o poslovima i imenovanjima zbog kojih je reagiralo i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Jedna od zanimljivosti s ove konferencije je vijest o novim pravilima za Advent. Tomašević najavljuje kako će stati na kraj muljažama.


”U potpunosti smo promijenili sastav Povjerenstva za davanje u zakup, nijedan član nije ostao. Čeklić je imala ugovor o djelu, a tu je imala ured koji je pretresan kad je uhićen. Postavlja se pitanje kako je imala ured. Promijenit ćemo odluku da se onemogući podnajam za kućice i druge objekte kojima se, prema USKOK-u, provodio reket i za vrijeme Adventa i nekih drugih manifestacija. Sve troje uhićenih gradskih zaposlenika su suspendirani – to su Krajina, Barun i Šulentić”, rekao je te poručio: ‘Time će biti ukinut reket koji je bio na sceni sve ove godine”.

Osim toga, curenje novca iz gradske blagajne pokušat će zaustaviti i racionalizacijom uprave.“Na sjednici Gradske skupštine bit će prijedlog ustrojstva Poglavarstva sa 16 ureda kako bismo radili racionalnije, a ovo je prvi korak. Mi smo naslijedili pročelnike koji se ne mogu mijenjati kako premijer postavlja svoju Vladu. Dosadašnjim razgovorima smo uspjeli razriješiti 10 pročelnika, bit će raspirani natječaji za pet pročelnika”, kazala je Dolenec i najavila da kane javne natječaje raspisati krajem kolovoza s obzirom na to da slijedi ”duboko ljeto”.

Dolenec je najavila i pripremu odluka kojima će se smanjiti plaće pročelnika i posebnih savjetnika te vijećničkih naknada, a riječ je o uštedi od oko 20 milijuna kuna.

Promjene čekaju i vozni park, naime, kako je kazao Tomašević, on će biti smanjen sa 140 na 40 vozila: ”Pročelnici neće više moći zaduživati cijelo vrijeme automobile, a kamoli predsjednici vijeća gradskih četvrti kao što je dosad bilo nekih slučajeva … Vratili smo sve skupocjene automobile: BMW-e, Mercedese, Audije… Ostavili smo Megane, Octavije i Corse”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI