AFERA AGRAM U NOVOJ FAZI: Donesena je nepravomoćna presuda! Evo tko je oslobođen, a tko proglašen krivim

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je donesena nepravomoćna presuda za navodne nezakonitosti na štetu Grada Zagreba u aferi Agram.

Svi su oslobođeni za točku vezanu za namještanje posla zbrinjavanja glomaznoga otpada. Prema ovoj točki optužnice, Pripuza, Horvata, Tolića, Markusa, Čulu i Benka teretilo se da su 2013. i 2014., u dogovoru s Bandićem i Ljubičićem, Pripuzovim tvrtkama namještali posao zbrinjavanja glomaznoga otpada.

Ines Bravić, Koraljka Ražanković Uremović i Branko Mihaljević oslobođeni su za drugu točku optužnice. Stavljalo im se na teret da su zamjenom zemljišta Grad Zagreb oštetili za višemilijunski iznos.

Petar Pripuz oslobođen je i krivnje da je poticao nezakonito zapošljavanje u zagrebačkoj Gradskoj plinari.

Za nezakonita zapošljavanja krivima su proglašeni Ivan Tolić, Miljeko Benko, Vidoje Bulum, Miro Laco i Zdenko Antunović, a optuženi su da su na Bandićevo poticanje zapošljavali osobe koje nisu ispunjavale uvjete propisane za radna mjesta na koje su zaposleni.Miro Laco i Zdenko Antunović proglašeni su krivima za korištenje službenih autombila Grada Zagreba prema nalogu bivšeg gradonačelnika Bandića. Službene automobile dali su i neovlaštenim osobama na korištenje, a krivi su i za isplate dnevnica i troškova putovanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI