AFERA IMA SASVIM NOVI OKVIR! Muž uhićene tužiteljice kadrovirao u Lutriji, krenulo je porukom HDZ-ovcu

FOTO: SANJIN STRUKIC/PIXSELL

Dok su pretraživali mobitel poduzetnika Gorana Puklina, koji su mu oduzeli u listopadu prošle godine zbog sumnji da je skrivao novac tadašnjega predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića, policija i USKOK pronašli su cijelu povijest komunikacije WhatsApp grupe u kojoj su, uz Puklina, bili vlasnik tvrtke Fleksbit Tomislav Gligora te tadašnji direktor za logistiku Hrvatske lutrije (HL) Željko Fadljević.

Upravo je pronađeni sadržaj prepiske u toj WhatsApp grupi glavni dokaz USKOK-a za točku optužbe koja navedenu trojicu tereti da su 2018. i 2019. godine zajedno namještali da Fleksbit od HL-a dobije poslove nabave softvera za online klađenje vrijedne ukupno 8,29 milijuna kuna.

Međutim, osim te komunikacije iz WhatsApp grupe, pretragom Puklinova mobitela pronađen je još niz razgovora koji pokazuju da je Puklin imao utjecaj na kadroviranje u HL-u, doznaje Jutarnji list. 

Osim spomenute komunikacije iz WhatsApp grupe, pretragom Puklinova mobitela pronađen je još niz razgovora iz kojih proizlazi da je Puklin imao utjecaj na kadroviranje u HL-u.

Prije svega, tu je WhatsApp poruka koju je 22. rujna 2019. Puklin poslao svojem prijatelju i kumu Mariju Kapulici, predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a u kojoj tvrdi da je on predložio predsjedniku Uprave HL-a Mariju Musi da Fadljevića postavi na direktorsko mjesto u HL-u. “Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je direktor nabave po mojoj preporuci, ja ga znam dok smo još skupa radili u Dalekovodu)”, napisao je Puklin Kapulici.



No, to nije sve. Naime, istražitelji su u Puklinovu mobitelu pronašli komunikaciju na osnovi koje sumnjaju da je u HL-u, na direktorskoj poziciji, zaposlen i Puklinov šogor Domagoj, brat njegove supruge, bivše tužiteljice. Iz poruke koju je Mirela Alerić Puklin 2019. poslala svojem suprugu, ona tvrdi kako joj je žao što su Domagoja tamo “gurnuli”. “Ja u tome magnovenju živim od rujna 2017., a s Domagojem blage veze nemam osim što smo nepametno i naivno tamo uopće gurnuli”, napisala je Puklinu supruga.

 

Poruka koje kompromitiraju Puklina je bilo još, a sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio je u srijedu navečer istražni zatvor za svih petero okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a dvojici i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podjsetimo, sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio je u srijedu navečer istražni zatvor za svih petero okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a dvojici i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Piruška Canjuga bi na slobodu mogla najranije budući da je za izlazak iz Remetinca potrebno saslušati samo dva svjedoka, njezina supruga Zlatka Canjugu i Ivicu Todorića. Ostali bi, pak, mogli ostati znatno dulje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI