AFERA ULJANIK: Traju pretresi, među uhićenima mnogo zvučnih imena!

screenshot

Najnovije o uhićenjima u aferi Uljanik:

11:42

N1 neslužbeno doznaje da je među uhićenima i predsjednik Uprave 3. Maja, Maksimilijan Percan.

11:23

HINA je objavila da su prema neslužbenim informacijama u sklopu uhićenja u aferi Uljanik privedeni bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.

11:20

Novi list je objavio kako su na korelaciji 3.maj – Uljanik istražitelji fokusirani na 523 milijuna kuna koji su navodno iz Rijeke prebačeni u Pulu

11:15

Neslužbeno se doznaje kako bi tijekom sutrašnjeg dana svi uhićeni trebali bi biti ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

11:05

Policija pretražuje kuću dugogodišnjeg predsjednika Uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića, koji je odstupio s funkcije 2004. godine.

10:52

Reporter N1 Televizije Ranko Stojanac javlja kako bi tijekom dana svi uhićeni mogli biti prebačeni u Rijeku.

10:47

Portal Riječanin objavio je vijest kako je policija ušla i u 3.maj. Također, istaknuli su kako u Nadzornom odboru 3. maja sjede većinom upravo direktori Uljanika, ali i bivši predstavnik države koji je trebao zastupati interese države odnosno pratiti na što se troši novac – Goran Kutnjak iz Rijeke.

10:35

Radnici Uljanika su za N1 Televiziju komentirali uhićenja. Smatraju kako od svega neće biti ništa.

10:30

Kako se doznaje, istraga je proširena i na 3.maj.

10:16

Završio je prosvjed radnika Uljanika, koji je prošao mirno. Radnici su se vratili u krug brodogradilišta.

10:13

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko, za medije je izjavio kako je zatečen uhićenjima u brodogradilištu.

10:10

O Uljaniku se raspravljalo na sastanku užeg predsjedništva HDZ-a, a neslužbeno se doznaje kako je stav većine ministara da se brodogradilište pusti u stečaj.

9:50 

Na terenu se nalazi i interventna policija, a situaciju oko uhićenja komentirao je predsjednik štrajkaškog odbora Boris Cerovac. “Već smo jutros vidjeli da je interventna policija spremna. Nisam znao o čemu se radi, drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko dogovarati za nastalu sitauaciju”, komentirao je za N1 televiziju. Cerovac misli da se radi o bivšim direktorima i članovima uprava društava Uljanika, a ne o sadašnjoj Upravi.

9:40

Nakon neslužbenih informacija o uhićenjima u Uljaniku, o kojima je prvi izvjestio Jutarnji list, policija je za N1 televiziju potvrdila da su PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika.

9:20

Jutarnji list doznaje informaciju da su krenula uhićenja u slučaju afere Uljanik.

 

Danas u jutarnjim satima, Jutarnji list doznao je kako su krenula uhićenja za aferu Uljanik, a na udaru je bivša uprava Uljanika.

Radnici Uljanika danas su ušli u šesti dan štrajka, a novih informacija i nekih pomaka u vezi s razrješenjem situacije u pulskom bodogradilištu nema. Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište.

Nakon informacije o uhićenjima, policija je za N1 televiziju potvrdila da su PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika, a navodno je krim istraživanjem obuhvaćeno 12 osoba.

Očekuje se da će biti provedene brojne pretrage domova, ureda i da bi sve moglo potrajati cijeli dan. U akciji sudjeluje 100 policajaca.

Ministri protiv sanacije Uljanika, Premijer mudro šuti

Izravno ili neizravno nekolicina ministara javno je ustvrdila kako se protive sanaciji Uljanik grupe koja bi uključivala troškove veće od 4,1 milijardu kuna. To su Zdravko Marić, ministar financija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, Tomislav Ćorić, ministar energetike, HDZ-ovi članovi Vlade te članovi vladajuće koalicije Radimir Čačić, predsjednik NS-Reformista, i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Jučer je to mišljenje zauzeo i Predrag Štromar, HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva.

“Moje je mišljenje da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali će im novi posao biti bolje plaćen”, rekao je Štromar u intervjuu za 24 sata.

Premijer Andrej Plenković nakon izjave Štromara komentirao je “da je Štromar bio pod dojmom zadnje rasprave parlamentarne većine te da konačne odluke o brodogradilištu još nema”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI