AFERA ‘VRIŠTI’ OD NOVIH MALVERZACIJA! UHIĆENA I UGLEDNA ZNANSTVENICA! ‘Sređivala je stvari’ za nevjerojatan iznos

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Uhićenima u akciji USKOK-a, bivšem šefu Gradskih groblja Patriku Šegoti i njegovoj sestri, danas je određen istražni zatvor.

USKOK je protiv njih pokrenuo kazneni postupak zbog sumnje da se pogodovalo u milijunskim iznosima, ali i primalo sitno mito.

Pedesetak svjedoka treba ispitati i zbog toga im je određen istražni zatvor. Za očekivati je da će ostati u zatvoru i dulje od određenih mjesec dana”, doznaje Dnevnik.hr.


Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je i kuća u Omišlju-Njivicama, iako formalno u vlasništvu tvrtke njegove sestre, u biti stvarno vlasništvo Šegote, prvoosumnjičenog, a sagradila ju je besplatno građevinska tvrtka pokojnog Bukovca.

Kada je riječ o dvjema djelatnicima Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, otkriveno je kako je jedna od njih je ugledna znanstvenica.Njezin je pokojni otac bio neprijeporni pravni autoritet, a uostalom i prvi predsjednik Ustavnog suda. Njezin je brat bivši predsjednik Vrhovnog suda.

USKOK je djelatnice snimio u dva slučaja gdje su, da bi ubrzale proceduru upisa vlasništva na nekretninu ili brisanja očitovanja opterećenog hipotekom, dobile mito, i to prvo u iznosu od 7000 kuna koje su međusobno podijelile, a drugi put tek 500 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI