AHMETOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘HDZ poistovjećuje državu sa sobom, država za njih su oni’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je raspravu u Saboru o novim zakonima – o sprečavanju sukoba interesa i Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kaže kako je nažalost, najviše pozornosti privuklo Jandrokovićevo repliciranju zastupnici Kekin stihove Hladnog piva. Objasnila je što se mijenja izmjenom zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori.

“Ukida se obavezno plaćanje članarina za male i srednje poduzetnike, ali ostavlja se obavezno članstvo. Ukoliko se u idealnom slučaju sve članstvo kojemu se omogući da ne plati članarinu, HGK će izgubiti 69 milijuna kuna. Reforma nije smanjenje prihoda, reforma je povećanje kvalitete usluga uz iste prihodi. HGK nekih 30 posto koristi za usluge. Među njima je i recimo dorada web stranica HGK, informatičke usluge i tko zna još kakve usluge o kojima ne znamo”, rekla je Ahmetović.


Kaže da SDP traži reformu Komore i povećanje njezine kvalitete usluge.

“HDZ je dokazao u ovih 30 godina da su maheri u manipuliranju i baratanju svim onim zakonskim prazninama. Sve je češće situacija, odnosno potpuno je vidljivo da HDZ i Andrej Plenković u ovoj državi rade što god hoće. Država za njih su oni. HDZ poistovjećuje državu sa sobom. Oni su uspostavili jednu vrstu autokracije nad ovom državom. Oni su opsjeli sve institucije u Republici Hrvatskoj”, kazala je Ahmetović za N1.Facebook Comments

Loading...
DIJELI