AHMETOVIĆ NIJE BIRALA RIJEČI ZA PLENKOVIĆA: ‘On je na čelu pravomoćno presuđene kriminalne organizacije i apsolutno je problem broj jedan ove države’

Screenshot/N1

Političke aktualnosti i afere za N1 komentirala je SDP-ova Mirela Ahmetović. 

Osvrnula se na izjave ministra Butkoviča i rekla kako “nema nikakve ljubavi koja raste između SDP-a i HDZ-a nego je Rijeka miroljubiv i tolerantan grad u kojem se svi ugodno osjećaju pa i Butković”.

Dodala je kako nije baš isključivo HDZ zaslužan za projekte koji se provode.

“Nemojmo miješati lončiće. Da bi se neki projekt ostvario potrebno je napraviti dokumentaciju, to ne rade ni HDZ ni Butković nego uprava Grada. Također da bi se neki projekt napravio potrebno je prvo građanima uzeti novac, što HDZ itekako uzima, ne samo u poslovne nego i u privatne svrhe. Ovaj put je ostvaren projekt za Rijeku, sljedeći put će biti za Novi Vinodolski, znamo i koliko se projekata rad u Crikvenici i na cijelom tom potezu gdje vlada HDZ i to je dobro jer će od svih tih projekata za svoj novac građani tih gradova i općina dobiti bolju infrastrukturu i to je posve normalno, nema tu HDZ ili SDP, to je novac građana RH”, rekla je.

Osvrnula se na otvorenje mosta Pelješca te naglasila kako ju “neće ražalostiti ako ju HDZ ne pozove, pogotovo ako od toga naprave dernek, ali da bi bilo prostojno da brem upute pozive klubovima zastupnika”.



Komentirala je i uhićenje bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. 

“O tome se priča već nekoliko godina, podsjećam da je i bivša zamjenica, SDP-ova Svjetlana Lažić 2016. upozoravala na nesrazmjer imovine Dumbovića od oko 2 milijuna kuna, To je prijavila i DORH-u, ali valjda nije bilo političke volje da se to procesuira. Sada kad je Dumbović sišao s vlasti i ispustio sve poluge utjecaja, sada je najednom ispravni politički tajming. Meni bi bilo zanimljivo vidjeti tko određuje taj politički tajmnig, tko određuje kada je oportuno uhićivati osobe koje se terete za neodgovorno upravljanje javnim novcem. Čini mi se da je politički tajmnig određen od strane HDZ-a i Andreja Plenkovića jer su uspostavili sistemsku kleptomansku mašineriju koja svakodnevno koristi svoje položaje i ovlasti kako bi sebi priskrbila korist”, naglasila je.

Govorila je o tome kako Plenković kao premijer svakako ima utjecaj i otpužila ga je da na čelu “pravomoćno presuđene kriminalne organizacije i on je apsolutno problem broj 1 ove države”.

Kritizirala je i ministre u Vladi. Prvo je kritizirala Marića jer je dobio jeftinije ljetovanje u hotelu čiji vlasnik je dobio kredit HBOR-a, kao i da je prošle godien ljetovao na jahti jednog poduzetnika. Govorila je i o Berošu kojeg je posebno kritizirala.

“Ministar Beroš je najeklatantniji primjer ministra zrelog za odlazak. I u ovom zahtjevu za opoziv mi obrazlažemo sve zbog čega bi trebao otići, tu je i afera gospođe Čavajde, odnosno nemogućnost dobivanja zdravstvene usluge u okvirima zakonskih propisa. Imamo aferu CUSPIS, zaboravlja se na dugove u zdravstvu, imate PR mjeru ministra Beroša gdje obećaje u godinu dana zdravim ljudima obaviti sistematske, a bolesni ljudi čekaju po godinu dana. Ne postoji nijedna jedina stavka koji bih pohvalila u radu ministra Beroša i to i građani znaju”, naglasila je Ahmetović.

Dodala je kako “očigledno Beroš drži u šaci Plenkovića”.

“Biste li vi ostavili ovako nesposobnog, kompromitiranog ministra na čelu najvažnijeg sustava koji vam guta milijarde iz godine u godinu?”, zaključila je Mirela Ahmetović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI