AHMETOVIĆ O ĆORIĆU I FILIPOVIĆU: ‘Doći ću u vrlo neugodnu poziciju i morati zamoliti premijera ‘ostavite nam Ćorića”

Screenshot/N1

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je za N1 mogući odlazak ministra Tomislava Ćorića iz Vlade. Ona smatra da Ćorić treba otići, ali ne tako da ga zamijeni još gori.

Prema njezinom mišljenju, čak je i on bolji, od mogućeg kandidata koji bi trebao doći na njegovo mjesto – Davora Filipovića. 

“Sudeći prema napisima u medijima, vidim da se razmišlja o njegovom odlasku. Prilično sam zabrinuta. Ako je točno da će ga zamijeniti Davor Filipović, doći ću u vrlo neugodnu poziciju i morati zamoliti premijera ‘ostavite nam Ćorića’. Čak i Ćorić, pored ovog kandidata, izgleda kao dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju. On će i sam otići u jedno subotnje ili nedjeljno jutro. Najbolje bi bilo kad bi ga netko drugi zamijenio ili kad bi cijela Vlada otišla”, rekla je Ahmetović.

Uspoređujući Ćorića i Filipovića, politička tajnica SDP-a je istaknula kako je “Ćorić sigurno bolji kada je riječ o kompetencijama u pogledu ekonomije”. No, dodala je, ako se govori o šteti koju je nanio rukovodeći energetskim sektorom, onda govorimo o najvećem štetočini otkad je RH samostalna zemlja.

“Očekujem njegov odlazak, ne na ovakav način, da ga zamijeni još lošiji. Očekujem da snosi sankcije za sve ono što je napravio na štetu hrvatskih građana. Mislim na to da odgovara za sva nedjela za koja ga se tereti. Vidite da iz mjeseca u mjesec isplivava nova afera iz sektora koji vodi Tomislav Ćorić”, istaknula je.Ahmetović je nabrojala i afere koje se vežu za aktualnog ministra, a istaknula je slučaj LNG broda za koji kaže kako je nezakonit. Ona kaže i kako joj je drago “da je i Andrej Plenković shvatio da smo bili u pravu kad smo zagovarali izgradnju kopnenog terminala, a ne plutajućeg”.

Zabrinuta je kada se izvrću teze i nju se proglašava zagovornikom ruskog plina, a, kako kaže, tražila je veći kapacitet neruskog plina.

“Širenje propagande od strane HDZ-a i možebitno huškanje na one koje proglašavaju ruskim zagovornikom pa i mene… Postavljam pitanje HDZ-u: Hoće li se smatrati odgovornim ako ja doživim neki verbalni ili, ne daj Bože, fizički napad? Ja se ne bojim nikoga, najmanje HDZ-ovih kriminalaca, ali neka se zapitaju na koji način iznose informacije u javnost”, naglasila je Ahmetović.

Na kraju je rekla da je “HDZ-ova propaganda u rangu ‘putinovske, miloševićevske'”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI