AHMETOVIĆ OPTIMISTIČNA NAKON IZBORA: ‘Pokazali su motiviranost članstva i zavidan demokratski kapacitet nedostižan brojnim političkim strankama’

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Politička tajnica SDP-a, načelnica Općine Omišalj i saborska zastupnica Mirela Ahmetović osvrnula se na prve provedene unutarstranačke izbore nakon nedavnih čistki.

Zanimljivo je i da je Ahmetović izgubila na izborima za mjesto potpredsjednika organizacije Primorsko-goranske županije. Umjesto nje za potpredsjednike su izabrani Sandra Krpan i Mateja Mostarac.

No unatoč gubitku, čestitala je pobjednicima u županijskoj organizaciji, i ambiciozno najavila bolju budućnost stranke. Smatra kako su izbori pokazali visoku motiviranost članstva i “zavidan demokratski kapacitet nedostižan brojnim političkim strankama”.

“Više nema mjesta unutastranačkim podjelama, ne postoji alibi za apatiju i rezigniranost, pred nama je jedan jedini cilj – pokazati građanima Hrvatske da postoji alternativa postojećoj korumpiranoj vlasti”, napisala je.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:



“Čestitam svim izabranim kandidatkinjama i kandidatima SDP-a koji su dobili priliku voditi općinske, gradske i županijske organizacije stranke. Kolegicama i kolegama koji idu u drugi krug za tjedan dana želim puno sreće, neka pobjede najbolji.

Ovi izbori pokazali su visoku motiviranost članstva i zavidan demokratski kapacitet u SDP-u tako nedostižan brojnim političkim strankama. Na to kao SDP-ovke i SDP-ovci trebamo biti iznimno ponosni, ovi izbori označavaju prekretnicu u radu SDP-a i početak priprema za preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku na sljedećim parlamentarnim izborima. Konsolidirani i s vodstvima koja imaju legitimitet, više nema mjesta unutastranačkim podjelama, ne postoji alibi za apatiju i rezigniranost, pred nama je jedan jedini cilj – pokazati građanima Hrvatske da postoji alternativa postojećoj korumpiranoj vlasti. Suradnja svih u SDP-u i naša opredijeljenost demokratskoj, građanskoj i poštenoj Hrvatskoj preduvjeti su za buduće pobjede.

Kao kandidatkinja za potpredsjednicu primorsko – goranskog SDP-a zagovarala sam suradnju, hrabrost i odlučnost. Zahvaljujem članicama i članovima na najvećem broju glasova koji sam dobila, to je rezultat koji obvezuje. Ostajem, kao i do sada, u prvim redovima za bolji SDP, dat ću sve od sebe da SDP Primorsko – goranske županije i dalje bude perjanica socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Čestitam Ivici Lukanoviću, novoizabranom predsjedniku primorsko-goranske županijske organizacije, kao i izabranim potpredsjednicima Sandri Krpan i Mateju Mostarcu te izabranim članovima predsjedništva i županijskog odbora. Pred nama je vrijeme građenja i suradnje, svaka članica i član moraju imati svoje mjesto u SDP-u.

U Europi se mijenjaju trendovi, socijaldemokracija ponovno postaje aktualna u rješavanju životnih problema svih građana. U Hrvatskoj je sazrijelo vrijeme da socijaldemokracija ponovno preuzme odgovornost za naše društvo. Računajte na nas!

Svi za SDP!”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI