AHMETOVIĆ OŠTRO PORUČILA ŠTO MISLI O SPOROJ OBNOVI: ‘Vladajućoj koaliciji bilo je važnije sunčanje i kupanje od izmjene zakona’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović kazala je kako SDP-ova interpelacija Vladi zbog spore obnove nije urodila plodom.

“Vrlo očekivano, SDP je uputio nekoliko interpelacija u samo proceduru, nijedna nije završila povoljno po SDP. Vladajući smatraju da je obnova pod kontrolom, a svi vidimo da to nije tako”, rekla je Ahmetović za N1.

Dodala je da mjesecima upozoravaju da je obnova prespora.

“Opravdano je sumnjati da ćemo ispuniti rokove koje nam EU postavlja za povlačenje sredstava za obnovu. Vladajući nisu sposobni u više od godinu dana pokrenuti obnovu niti jednog jedinog objekta. Ono što vrlo dobro govorio o odnosu vladajućih prema građanima koji su pogođeni potres jest to što oni obnovu ne smatraju strateškim interesom, kazala je Ahmetović te dodala kako je SDP podržao donošenje Zakona o obnovi jer nisu htjeli stajati na putu pokretanju što hitnije obnove.

“Nismo se htjeli ponašati demagoški. Vladajući su uvjeravali da je Zakon dobar i da će omogućiti promptno pokretanje obnove. Vladajuća koalicija HDZ-a ima sukno i škare, nemojmo prebacivati odgovornost na oporbu. Svi zajedno u oporbi smo bili suglasni s tim da trebamo pomoći u ovoj situaciji. Vlada je tek nakon više od godinu dana priznala najavom izmjene zakona da zakon nije dobar”, kaže Ahmetović te napominje da izmjene zakona nisu na dnevnom redu ni idući tjedan kada započinje zasjedanje Sabora.



“Vladajućoj koaliciji bilo je važnije sunčanje i kupanje i u ta dva mjeseca nisu bili sposobni i voljni potruditi se pripremiti izmjene zakona. Toliko o tome koliko je važna obnova vladajućima, posebno HDZ-u”, rekla je.

Ahmetović misli da je kandidat predsjednika Zorana Milanovića za predsjednika Vrhovnog suda Radovan Dobronić, izlažući svoj program pred Odborom, pokazao da je sudac koji brine o pravdi za građane dok je za Mrčelu kazala da je rekao da sustav pravosuđa nije potrebno mijenjati, što je žalosti.

Komentirala je i koronakrizu kritizirajuće Beroša koji građane poziva na poštivanje mjera, a potom ih sam krši. Nije mogla reći kakva će biti sudbina izbačenih SDP-ova u saborskom Klubu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI