AHMETOVIĆ PORUČUJE: ‘Vukovar, zapravo, nikada nije pao. Vukovar su njegovi ljudi’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborska zastupnica SDP-a, Mirela Ahmetović, prisjetila se riječi Siniše Glavaševića koji je do posljednjeg dana izvještavao o bitci za Vukovar, a kasnije je ubijen na Ovčari.

Ahmetović kaže kako Vukovar zapravo nikada nije pao. Iako je grad bio izranjavan i poharan, ostao je nepokoren, nisu ga uspjeli ubiti.

“Vukovar su njegovi ljudi, Vukovarke i Vukovarci, heroji Vukovara i njihove obitelji, njihova sjećanja i uspomene, njihova sadašnjost koju žive i budućnost kojoj idu, oni koji u njemu ostaju i njemu dolaze. Vukovar su njegova djeca koja trebaju hodati jednom stazom – stazom sretnog djetinjstva. Zbog njih Vukovar nije pao”, napisala je Ahmetović te dodala:

“Vukovar smo i svi mi koji vjerujemo u grad živih, koji ga posjećujemo i kad ne trebamo povod za to, koji ga osjećamo svojim, koji ga želimo učiniti ravnopravnim i jakim, koji ga poštujemo i kojem zahvaljujemo za ljubav proizašlu iz patnje“.

Na kraju je citirala riječi Siniše Glavaševića.



“Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite ju u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI