Ako ovdje ne nosite zaštitnu masku čeka vas kazna od preko 7000 kuna!

Screenshot

U skladu s novom odredbom “prijevoznici su dužni zabraniti ulazak u vozilo putnicima koji ne nose masku”.

Ako vas u zatvorenom prostoru u talijanskoj regiji Kampaniji lokalne vlasti zateku bez zaštitne maske, morat ćete platiti kaznu u iznosu od 1000 eura.

Guverner te napuljske regije pooštrio je dosadašnje mjere s obzirom na to da je područje suočeno s porastom broja zaraženih koronavirusom i nediscipliniranim stanovništvom.

Talijanski tisak u nedjelju je izvijestio o prvim naplaćenim kaznama u iznosu od 1000 eura, a dobili su ih vlasnici triju tvrtki u južnome gradu Salernu. Među njima su jedan bar i frizerski salon.

Policija je utvrdila da se u njima nije poštovala obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru.



“Ako naši sugrađani misle da je problem riješen, znači da ćemo se za nekoliko tjedana morati vratiti u izvanredno stanje”, upozorio je Vincenzo de Luca, guverner Kampanije.

“Znali smo da će doći do porasta broja zaraženih, to se očekivalo”, objavio je na Facebooku nekoliko sati prije objave o pooštrenju mjera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Novčanu kaznu u iznosu od 1000 eura morat će platiti svi oni koji ne nose masku u zatvorenim prostorima, a to su sve javne zgrade, supermarketi, barovi, restorani, trgovine i javni prijevoz (autobusi, vlakovi, podzemna željeznica).

U skladu s novom odredbom “prijevoznici su dužni zabraniti ulazak u vozilo putnicima koji ne nose masku”.

“Bit će pozvani da odmah napuste vozilo, a ako to odbiju autobus ili vlak bit će zatvoreni te će se pozvati policija”, stoji u odredbi.

Ako prekršaj počini trgovac ili netko od njegovih zaposlenika, osim novčane kazne koju će morati platiti, trgovina će se smjeti zatvoriti na pet do 30 dana, a ako se neposluh ponovi kazna i broj dana mogu se udvostručiti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI