ALADROVIĆ KOMENTIRAO DOGAĐAJ U MEĐIMURJU: ‘Nije bilo saznanja da obitelj ima problema s obiteljskim nasiljem’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar rada, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je u nedjelju kako obitelj iz Piškorevca, u kojoj je otac teško ozlijedio suprugu i tek rođenu bebu, nije bila pod nadzorom socijalne službe. Dodao je da je majka nakon svega izrazila želju za boravkom u sigurnoj kući, objavila je Nova TV.

“Od prvog trenutka u kontaktu smo s Centrom za socijalnu skrb iz Čakovca, kao i policijskom upravom, nije bilo saznanja da obitelj ima problema s obiteljskim nasiljem”, rekao je Aladrović.

Podsjetimo, bebu staru 20 dana otac je u subotu udario metalnom šipkom te ju je ozlijedio, a ozlijedio je i suprugu kojoj je zadao nekoliko udaraca po tijelu te su i beba i majka hitno prebačene u Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje su im sanirane ozljede.

“To pokazuje da je obiteljsko nasilje ponekad jako teško predvidjeti, no svi kao društvo moramo napraviti sve da se ono ne ponovi i svede na minimum, od sustava obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite te represivnog sustava”, istaknuo je Aladrović.

Osvrnuo se i na zahtjeve sindikata za 13. plaćom i povišicom te rekao kako su tek započeli ozbiljniji proces pregovora sa sindikatima, a svaki utorak imaju intenzivne sastanke.



“Ova tema se aktualizirala tek na posljednjem sastanku, mi smo zatražili malu pauzu kako bismo iskalkulirali sve zahtjeve koji su, moram priznati, vrlo intenzivni, broje se u milijardama kuna i nisu realni”, naglasio je.

Dodao je i da nisu odustali od neradne nedjelje, samo ju moraju uskladiti s Ustavom.

Na tvrdnje ‘mostovaca’ da su prikupili dovoljno potpisa za njihovu referendumsku inicijativu, Aladrović je rekao da nema razloga za neko preveliko povjerenje u ono što pričaju saborski zastupnici Mosta, no “zna se kakva je referendumska precedura, neka pokažu potpise i upute ih u Sabor.”

“Tema po kojoj su uopće pokrenuli referendum toliko je iracionalna da ne mogu vjerovati da uopće razgovaramo o tome, očito to dosada njihovo sijanje straha, a kasnije možda i sijanje smrti kroz ovakve inicijative rezultira određenim njihovim postupcima”, naglasio je ministar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI