ALADROVIĆ KOMENTIRAO DOGAĐAJ U MEĐIMURJU: ‘Nije bilo saznanja da obitelj ima problema s obiteljskim nasiljem’

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar rada, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović rekao je u nedjelju kako obitelj iz Piškorevca, u kojoj je otac teško ozlijedio suprugu i tek rođenu bebu, nije bila pod nadzorom socijalne službe. Dodao je da je majka nakon svega izrazila želju za boravkom u sigurnoj kući, objavila je Nova TV.

“Od prvog trenutka u kontaktu smo s Centrom za socijalnu skrb iz Čakovca, kao i policijskom upravom, nije bilo saznanja da obitelj ima problema s obiteljskim nasiljem”, rekao je Aladrović.

Podsjetimo, bebu staru 20 dana otac je u subotu udario metalnom šipkom te ju je ozlijedio, a ozlijedio je i suprugu kojoj je zadao nekoliko udaraca po tijelu te su i beba i majka hitno prebačene u Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje su im sanirane ozljede.


“To pokazuje da je obiteljsko nasilje ponekad jako teško predvidjeti, no svi kao društvo moramo napraviti sve da se ono ne ponovi i svede na minimum, od sustava obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite te represivnog sustava”, istaknuo je Aladrović.

Osvrnuo se i na zahtjeve sindikata za 13. plaćom i povišicom te rekao kako su tek započeli ozbiljniji proces pregovora sa sindikatima, a svaki utorak imaju intenzivne sastanke.“Ova tema se aktualizirala tek na posljednjem sastanku, mi smo zatražili malu pauzu kako bismo iskalkulirali sve zahtjeve koji su, moram priznati, vrlo intenzivni, broje se u milijardama kuna i nisu realni”, naglasio je.

Dodao je i da nisu odustali od neradne nedjelje, samo ju moraju uskladiti s Ustavom.

Na tvrdnje ‘mostovaca’ da su prikupili dovoljno potpisa za njihovu referendumsku inicijativu, Aladrović je rekao da nema razloga za neko preveliko povjerenje u ono što pričaju saborski zastupnici Mosta, no “zna se kakva je referendumska precedura, neka pokažu potpise i upute ih u Sabor.”

“Tema po kojoj su uopće pokrenuli referendum toliko je iracionalna da ne mogu vjerovati da uopće razgovaramo o tome, očito to dosada njihovo sijanje straha, a kasnije možda i sijanje smrti kroz ovakve inicijative rezultira određenim njihovim postupcima”, naglasio je ministar.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI