ALADROVIĆ O UVOĐENJU COVID POTVRDA: ‘Za odbijanje testiranja ne postoji niti jedan racionalan razlog, teško je pronaći razum za prosvjede’

Screenshot Nova TV

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirao je šire uvođenje obveznih covid potvrda i aferu stranačke kolegice.

“Ukoliko se netko ne želi cijepiti, taj stav na neki način ili u određenom periodu možemo pokušati shvatiti. Međutim, za odbijanje testiranja ne postoji niti jedan racionalan razlog i mislim da tu svi moramo pokazati odgovornost”, rekao je Aladrović.

Za zdravstvo i socijalnu skrb u kojima su covid potvrde obvezne od listopada, Aladrović tvrdi kako su do sada pokazale veliku razinu odgovornosti.

Također, ne vidi da bi se drugi sustavi mogli naći u većim problemima radi toga.

Kaže i kako će o sudbinama zaposlenika koji odbijaju testiranje odlučivati poslodavci.



“Dosadašnji otkazi su na razini statističke pogreške. Očekujem da će velika većina biti odgovorna, no za pojedinačne slučajeve poslodavci će odlučivati o njihovim sudbinama”, rekao je Aladrović dodavši da je to u skladu sa zakonom.

Za prosvjede protiv covid potvrda tvrdi kako su isključivo politički motivirani te kako je u njima “zaista teško pronaći razum”. Najavljuje i kako će isti prosvjedi s vremenom prestati.

Komentirajući stranačku sudbini uhićene bivše ministrice i članice HDZ-a Gabrijele Žalac, odgovara kako o tome prije svega treba razgovarati u stranci. Također tvrdi kako mu nije poznato je li njegovo ministarstvo kupovalo takvo softversko rješenje.

“Mi smo koristili softver koji je bio implementiran i nismo radili na novoj tehnološkoj platformi ili obnavljanju softvera”, rekao je ministar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI