ALADROVIĆ TREBA DATI ISKAZ USKOK-u: Sumnjiče ga za pogodovanje prilikom zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj HZMO-a

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši HDZ-ov ministar Josip Aladrović trebao bi USKOK-u dati iskaz vezano za slučaj pogodovanja prilikom dvaju zapošljavanja dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Podsjetimo, bivšeg ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića USKOK sumnjiči za pogodovanje prilikom zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj HZMO-a.

Zbog toga mu je Vlada 8. ožujka ukinula imunitet. On je rekao kako se ne osjeća krivim i da je spreman odgovoriti na sva pitanja tužiteljstva.

Njegovim slučajem je proširena istraga kojom je ranije bio obuhvaćen bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat .

On je osumnjičen da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2.6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.



U tom slučaju osumnjičeni su i potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI