ALARMANTNO STANJE U ZABOČKOJ BOLNICI! ‘Isrcpljujućem radu liječnika ne nazire se kraj’

ilustracija

O stanju u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana govorio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, On je rekao kako stanje nije dobro jer je velik broj pacijenata na intenzivnom liječenju. Osim toga broj novozaraženih je zabrinjavajući, a iscrpljujućem radu liječnika se ne nazire kraj, objavio je HRT.

Prema posljednjim informacijama, na liječenju u zabočkoj bolnici je 79 COVID pacijenata, od kojih su 22 na respiratoru. S obzirom na to da na COVID odjelima rade i kirurzi i ginekolozi, u ovom trenutku imaju dovoljan broj medicinskog osoblja.

No, Vančina se pita, do kada će biti tako.

“Konstantno radiš, radiš, radiš, a tome se ne nazire kraj. To je zabrinjavajuće”, istaknuo je.

Zabočka se bolnica suočava s velikim priljevom pacijenata i s velikim brojem pacijenata na intenzivnoj, a broj anesteziologa i internista je ograničen, zbog čega je kadar vrlo opterećen.



Kako je objasnio ravnatelj, hladni pogon bolnice trenutačno je smanjen, a navala na testiranje se ne smanjuje. Ipak, kada pandemija prođe, medicinskim sestrama i liječnicima neće biti ništa lakše, nego možda i teže, ocijenio je Vančina.

“Ti isti liječnici i sestre koji su se ubijali u poslu morat će rješavati sve zaostatke koje nismo odrađivali zbog pandemije, ali to nitko ne razumije. To je problem”, zaključio je Vančina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI