ALARMANTNO U BOSNI I HERCEGOVINI! Zamalo se utopilo petogodišnje dijete, spasili ga mještani!

Izvor: Screenshot/Facebook

Na području Bosne i Hercegovine, posebice u općini Trnovo jaka kiša izazvala je velike poplave. Neka područja potpuno su poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u općini Trnovo posebno su zabrinuti. Pomažu jedni drugima, a nekoliko njih je spasilo i petogodišnje dijete od utapanja iz potpuno poplavljene kuće, objavio je N1.

Jedan od mještanina Fahro Kolar prisustvovao je spašavanju djeteta i ispričao kako je sve izgledalo te istakao da je to za njega bilo posebno emotivno.

“Dječak se zove Harun, gledao sam ga kako promatra što se oko njega događa, sigurno nije bio svjestan svega, otac mu je pritrčao, iznio ga iz kuće, tu je bila i grupa momaka koji su ga čamcem prevezli i spasili ga”, rekao je Kolar.


U kući su osim Haruna i njegovog oca bili njegov djed i baka. Svi su evakuirani čamcem.

“Bez čamca nije bilo moguće prići kući jer je sve poplavljeno. Tu sam bio i ja, pomogao sam, dijete je na trenutke bilo izbezumljeno, ali je opet s obzirom na situaciju bio poprilično pribran. Ali bio je veseo kada smo ga iznijeli na suho i sigurno. Samo da se više ne ponovi ovakva situacija”, istaknuo je Kolar.Voda je prouzročila velike štete na tom području.

Ranije je načelnik Trnova Dragomir Gagović u razgovoru za N1 rekao da je ozbiljna situacija na ovom području na kojem kiša neprestano pada već dva dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI