ALEKSANDAR VULIN: ‘Mi ne dijelimo ljude po nacionalnoj osnovi’

Ilustracija

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin za Kurir televiziju komentirao je slučaj nestalog Splićanina Mateja Periša.

“Mi dajemo sve od sebe da to riješimo, ali uvijek kad se pojavi nešto što je zanimljivo javnosti, imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude koji se javljaju. Ima i bijelih magova i crnih magova, ljudi koji pričaju da su vidjeli Matejevu astralnu projekciju. Mi provjeravamo svaku dojavu. Nedavno su nam javili da nestali mladić kupuje kruh na Vračaru. Kad smo provjerili, shvatili smo da je u pitanju susjed”, naglasio je Vulin te je poručio kako nije bilo nasilja nad Matejem u noći njegova nestanka.

“Ja moram iskazati veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša, samo se stavite u njegovu situaciju. Da li biste imali toliko razumijevanja kao on? Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob. To je zaista odvratno i govori o mržnji koju osjećate prema ovom gradu. Ovo je siguran grad, ovdje vas nitko nikada neće napasti zbog nacionalnosti. Beograd voli strance. Od svih desetina tisuća stranaca koji su bili ovdje za novogodišnje praznike, vi nemate ni jedan jedini incident. To je zato što Beograd voli strance, mi ne dijelimo ljude na nacionalnoj osnovi”, rekao je srpski ministar Vulin.

“Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, a ni izvan njega. To su posvjedočili i Matejevi prijatelji i gosti u klubu i osoblje”, zaključio je ministar Vulin.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI