ALEX BRAUN OKTRIVA DETALJE O MILANOVIĆU: ‘Pomagao sam mu pričati priče, slušao je, ali i mislio svojom glavom!’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dodao je i da trenutno ne bi surađivao s HDZ-om jer ne bi bilo prikladno

Konzultant Alex Braun, Čeh s američkom adresom, kojeg je SDP svojedobno angažirao da sa svojim timom pripremi Zorana Milanovića i SDP za predizbornu kampanju za parlamentarne izbore gostovao je u Novom danu na N1 televiziji gdje je  prokomentirao spomenutu kampanju. Alex Braun je inače potpredsjednik PSB-a, ugledne američke konzultantske kuće, među čijim su klijentimna poznate globalne kompanije, poput McDonald’sa, Microsofta, Forda, eBaya… U jeku najvećeg pada rejtinga u ono vrijeme vladajućeg SDP-a stranka je, odnosno Zoran Milanović, odlučio je posegnuti za jednim od najboljih i najskupljih konzultanata kako bi im on sa svojim timom popravio politički imidž i stranku pripremio za osvajanje još jednog mandata.

Braun se prisjetio vremena u kojem je radio s Milanovićem, odnosno za njega.

“Pokušao sam shvatiti situaciju, upoznao sam se s SDP-om i Milanovićem i bio sam vrlo brzo uzbuđen, bila je to sjajna situacija. Postojala je ta jedna politička stranka koja je puno učinila, ali imali su lošu komunikaciju s biračima, pa je to bio izazov za mene”, rekao je Braun te dodao:

“Naivno je razmišljati da bi vas takav kandidat ujutro nazvao i pitao koju će kravatu staviti. Treba se fokusirati na njegovu komunikaciju s biračima, na prioritete, pomažete mu pričati priče. Nije stvar u sadržaju politike, on već postoji i to je nešto o čemu odlučuje premijer i politička stranka, to se samo mora upakirati. Kad pogledate situaciju u Hrvatskoj, to je bio dobar kontrast bivših vlada. Bilo je puno korupcije i došao je SDP i počistio situaciju, napravili su brojne dobre stvari, ali glasači to nisu znali i to smo pokušali ispraviti.”

Fokus kampanje, objašnjava, bio je na povijesti mračnih godina HDZ-ove vlade, pune korupcije.



“Glasači su bili frustrirani jer nije bilo dovoljno napretka, ali htjeli smo ih upozoriti što će se dogoditi kad druga strana dođe na vlast.”

“Milanović je slušao, ali je imao vlastiti stav i odluka je na kraju uvijek bila na njemu. Mislim da je donio mnogo dobrih odluka tijekom naše suradnje”, izjavio je Braun.

 

Kaže kako je i dalje u kontaktu s ljudima iz Hrvatske, jer je tu stekao prijatelje za cijeli život.

“Ako s nekim prođete cijelu kampanju, postanete vrlo bliski. Družite se i provodite vrijeme u stresnim situacijama.”

Iako nije pozorno pratio drugu kampanju, u kojoj nije sudjelovao jer je imao drugi angažman, misli da je ključan trenutak bio Milanovićev sastanak s braniteljima.

Na pitanje je li to kraj političke karijere Zorana Milanovića, rekao je da to pitanje treba postaviti njemu, no da on može imati budućnost u politici.

“On je vrlo inteligentna osoba, sposobna i vrlo je motiviran i mislim da mu je budućnost otvorena”, rekao je Braun.

Dodao je i da trenutno ne bi surađivao s HDZ-om jer ne bi bilo prikladno.

“Imam dva principa kojima se vodim, nikad ne bih radio za suprotnu stranu. Ako bi prošao određeni broj godina, onda bih o tome razmislio. A ne bih nikad radio s klijentima s kojima bih se osjećao neugodno”, zaključio je ovaj komunikacijski stručnjak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI