Američki odvjetnik potvrdio: ‘Tužba protiv Hrvatske zbog NDH je neosnovana, žrtve potražuju novac od Vatikana’

Zeljko Mrsic/PIXSELL

'Klijenti emaju namjeru tužiti Hrvatsku, već nastavljaju s procesom tužbe protiv Vatikana', kazao je odvjetnik

Američki odvjetnik Jonathan Levy potvrdio je kako je tužba protiv Hrvatske neosnovana i kako njegovi klijenti potražuju novac od Vatikana.

 Američki Odvjetnik iz odvjetničkog ureda Brimstone & Co iz Washingtona rekao je za BIRN kako je privatna tužba koju su žrtve Drugog svjetskog rata i njihovi potomci podnijeli protiv Republike Hrvatske pred državnim sudom u Illinoisu “nevažeća”, piše Balkan Insight, a prenosi N1. 

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je da žrtve Drugog svjetskog rata i njihovi potomci od Hrvatske potražuju 3,2 milijarde eura zbog otuđenih nekretnina i patnje uzrokovane za vrijeme NDH.

Tužbu protiv Hrvatske su navodno podnijeli Lizabeth Lalich, Mladen Djuricich, Robert Predrag Gakovich, Veljko Miljus, Bogdan Kljaic, David Levy i Daniel Pyevich, potomci hrvatskih Srba, Židova i Roma.

Jonathan Levy je proslijedio pravni dopis koji je poslao MVEP-u, a u kojemu se navodi kako je on pravni zastupnik Lalicha i Kljajica u sklopu njihove tužbe protiv Vatikana, zbog novca koji je uzet od ustaškog režima. Dodao je kako Lalich i Kljajic nemaju informaciju o tome da je podignuta tužba protiv Hrvatske.



“Ovo je dopis putem kojega se potvrđuje kako je tužba podignuta u SAD-u, Illinoisu, podignuta bez pristanka mojih klijenata te je stoga ništavna, iz razloga krađe identiteta te prevare pred sudom”, napisao je Levy i dodao kako Lalich i Kljaic nisu znali za tužbi i nemaju nikakve veze s odvjetnicima koji se navode u tom slučaju.

“Lalich i Kljaic nemaju namjeru tužiti Hrvatsku, već nastavljaju s procesom tužbe protiv Vatikana”, dodao je Levy.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI